PARAĆIN- Pokret Svi za Paraćin održao je u ispred spomenika Oslobodiocima u Prvom svetskom ratu predizbornu konvenciju poručujuću građanima da ,,Paraćin pripada Paraćincima” , te da su protiv ,,beogradizacije i centralizacije lokalnih sredina”, ilustrujući to primerima obećanja nacionalnih lidera i političara o pomoći koja je dobila svoju suprotnost kroz otkaze Paraćinaca, lošeg rada državnih institucija i zlupotrebe ovlašćenja državnog aparata.

-Bili smo izloženi raznim pritiscima, nisu uspeli, jer smo radili i borili se za običnog čoveka, Paraćince. Nismo okretali glavu kada je teško, tu su i priznanja  dobijana u najtežim vremenima, kada su nam pretili hapšenjima. Tražim podršku da nastavimo uspešan rad, da ulažemo u ljude i razvijamo nove resurse, poručio je prvi na izbornoj listi Tomislav Šaletić.

Danijel Živković istakao je rešenost da se nastavi započeto u Paraćinu, da se preuzme odgovornost za vođenje lokalne politike i rešavanje problema zajednice, da svi segmenti života funkcionišu na najbolji mogući način. O radu u predhodnom periodu govore najviše ocene nezavisnih institucija.

– Biraćemo između Beograda i Paraćina. Mi zastupamo interese Paraćina, borimo se za manje poreze, da nas Beograd ne iscrpljuje i sa našim parama se gradi i razvija, a mi da se gasimo. Naši politički oponenti se bore za interes Beograda, oni su ispostava beogradske vlasti i Paraćin će, ukoliko oni budu na vlasti, morati po diktatu da radi, rekao je Milan Ilić.

Nemanja Radomirović je naglasio da mesije ne rešavaju probleme zajednice, dok je Pokret Svi za Paraćin porodica ljudi jedinstvenih u ljubavi prema Paraćinu. U tom kontekstu on je naglasio projekte regulacije Crnice i odbrane od poplava, zamene cevovoda i azbestnih cevi, sigurnost u snabdevanju vodom narednih 50 godina, ali je posebno apsotrofirao da se velika opasnost nadvila nad Paraćinom, odnosno da ,,marionete beogradskog režima žele da stave Paraćin u ropski položaj”

-Kada smo ja i moji Staklarci stajali 2016. godine ispred jedne bine, bili smo mnogo ponosni, jer je Aleksandar Vučić sa Miloradom Pušicom obećavao da Staklara neće otpuštati, nego zapošljavati radnike. Pušica je, bio je član GO SNS i predsednik NO SFS, najurio 300 ljudi. Nećemo da odustanemo od naše borbe, zato plaćamo troškove naših nezakonitih otkaza. Beograđane pozivamo na televizijski duel, u Paraćin dolaze ministri, ali ne prelaze prag SNS, ne šetaju kroz grad. Beograđani su uništili Staklaru, zatvarali su pogone, delili otkaze obolelima od kancera, bogatili se enormno. To govori o njihovom karakteru, zato molim Paraćince da glasaju za broj 5, kazala je Vesna Simić.