JAGODINA- Lider Dveri Boško Obradović danas je u okviru kamanje ,,Bojkota izbora” u Jagodini izjavio da izlaznost na izborima ispod 50 odsto znači uspeh i nelegitimnost vlasti koja bude formirana.

-Sve što je ispod 50 odsto govori o tome da su građani opredeljeni za bojkot i da ne veruju ovoj vlasti i ovakvim izborima. To je tragedija, jer posle 30 godina obnove višestranačja u Srbiji mi se iznova vraćamo na početke, tražimo slodne medije i izbore. To znači da kao društvo nismo napredovali,već samo nazadovali. Imamo gomilu problema, mlade u inostranstvu, kriminal i korupciju u vrhu vlasti, afere u fiokama tužilaštva i sudova, nabrajao je Obradović razloge za bojkot izbora.

-Svakog dana beleži se povećan broj novozaraženih u Srbiji, nova žarišta. Duboko sam uveren da će biračka mesta biti legla zaraze u nedelju 21. juna. Imamo 8.500 biračkih mesta u Srbiji, na stotine učesnika, sve to govori da postoji mogućnost širenja zaraze na izborima. Predlažemo da se izbori odlože i izaberemo drugi termin do kraja godine, da se dogovorimo da izbori budu slobodi i pošteni. Izbori su nedemokratski i protivustavni. Stekli su se razlozi da Ustavni sud Srbije poništi ove izbore, a  to je izmena izbornih zakona usred izbornog procesa. Izbori su započeti po jednim pravilima a nastavljeni po drugim posle vanrednog stanja. Nećemo priznati rezultate izbore, kao ni buduću skupštinu ni vladu, tražimo vanredne izbore na svim nivoima. Uveren sam da ćemo ubrzo imati prave i demokratske izbore, istakao je Obradović.

– Kolika god izlaznost i koliki god rezultati bili na izborima mi ih nećemo priznati i tražićemo odmah nove vanredne izbore na svim nivoima. Ne priznajemo izbore, režim će koristiti sve metode da lažno predstavi izlaznost. Mi vidimo da su ljudi nezadovoljni i da se opredeljuju za bojkot, stariji se plaše da izađu na izbore zbog zdravstvenog rizika. Vlast je u ozbiljnom problemu. Bojkot je uostalom jedino što ih je uznemirilo u poslednje vreme, zato su smanjili cenzus jer bi u parlamentu bili samo SNS i SPS što bi ogolilo besmisao demokratije u Srbiji. Ovako pokušavaju da uvedu nekog od lažnih opozicionara u parlament, naglašava Obradović.

Predsednik jagodinskog odbora Dveri Stefan Vuk Milanović govorio je o ,,lažnoj opoziciji” u Jagodini i rekao da je učestvovanje na ovim izborima farsa, jer su politički akteri na lokalu već podelili funkcije u budućoj vlasti. On je to ilustrovao događanjima iz 2016. godine i ustvrdio da opoziciono orjentisani Jagodinci ne žele da budu deo tog dogovora, odnosno da ne žele da ih zastupa umivena ili ,,lažna” opozicija.