PARAĆIN- Grupa gradjana Pokret za selo i grad na predstojećim lokalnim izborima u Paraćinu nastupa pod rednim brojem 7. Ono na šta ljudi iz Pokreta za selo i grad posebno posvećuju pažnju je unapredjenje i dalji razvoj turizma, poljoprivrede, sporta kao i unapredjenje socijalne zaštite u Paraćinu.

-Insistiraćemo u narednom periodu na dodatna ulaganja u kulturu i kulturna dešavanja jer smatramo da Paraćin može postati regionalni centar kulturnih zbivanja. Moramo se povezati sa Kolarcem i drugim centrima kulture kako u Srbiji tako i u regionu kako bi naši sugradjani bili u prilici da uživaju u najboljim koncertima, izložbama, predavanjima, takodje obezbedićemo u okviru ustanova kulture besplatne kurseve stranih jezika i drugih veština koje su potrebne čoveku u 21. veku. Sa posebnom pažnjom radićemo na afirmaciji mladih umetnika kao što su slikari, pesnici, fotografi i muzičari, stoji u saopštenju pokreta.

Predstavnici Pokreta za selo i grad već uveliko rade na otvaranju jedne visokoškolske akreditovane jedinice, kako bi Paraćin dobio prvi akreditovani fakultet i na taj način značajno uticati na razvoj obrazovanja ne samo u opštini, već u pomoravskom regionu.

-Ističemo da smo u predhodnom periodu već bili aktivni na polju kulture i tako organizovali niz književnih večeri, džez koncerata i uspostavili saradnju sa ambasadama Venecuele, Egipta, Finske i Sjedinjenih Američkih Država te je Paraćin bio domaćin izložbi na kojima su predstavljene ove države, zaključuje se u saopštenju.