JAGODINA- U Muzeju voštanih figura u Jagodini danas je postavljena reparirana voštana figuira najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića.

-Moram da priznam da smo imali težak zadatak, jer Novak Đoković nije lak za modelovanje i za vajanje. Đoković ima specifičnu fizionomiju i ovaj zahtevan rad je trajao nekoliko meseci, izjavio je danas u Jagodini, direktor Umetničkog studija “Artexcenter” sa sedištem u Rumi, vajar Branislav Crvenković.

-Naš umetnički tim koristi najsavremenije svetske materijale za izradu figura i time podižemo standard vezan za izložbene aktivnosti. Novak Đoković je 6. figura koju smo napravili za Muzej voštanih figura u Jagodini. Saradnja sa Gradom Jagodina je odlična, rekao je Crvenković.

-Dobro je poznato da voštane figure zahtevaju određenu mikro klimu u prostoru u kome se nalaze. Zbog ekspanzije u broju posetilaca i zbog poroznosti materijala od koga su izrađeni sami eksponati, radimo reparaciju određenog broja figura i njihove opreme. Zbog velikog interesovanja prva figura koja je reaprirana je figura Novaka Đokovića. Pored toga zamenjena su i osvetlenja koja prate svaku našu figuru, izjavila je direktorka Turističke organizacije Jagodine Valentina Đorđević.