Izlaznost u pomoravskim gradovima do 13 sati je oko 20 odsto, što govori da će krajnji rezultat biti oko 50 odsto, jer je u poslednjim satima izlaznost 5 odsto na sat. Aktuelni predsednik opštine Paraćin  Saša Paunović  glasao je danas sa svojom porodicom. Predsednik Skupštine grada Jagodina Dragan Marković Palma glasao je u rodnom Končarevu kraj Jagodine. On je na biračko mesto došao sa suprugom, sinovima, snajama i majkom.

Na biračkom mestu Roanda u opštini Svilajnac došlo je do incidenta negde oko 11 sati. Kako je izjavio Predrag Milanović, predsednik opštine Svilajnac, četvorica muškaraca pokušala su da uđu na to glasačko mesto, tražeći da prekontrolišu birački spisak.

– U selu Roanda se pojavio crni džip sa Bg tablama. Iz njega su izašla četvorica muškaraca i pokušali su da uđu na biračko mesto. Uz obrazloženje da žele da pregledaju birački spisak – kaže Milanović.

Prema njegovim rečima, predsednik izborne komisije u selu Roanda im je zabranio i pozvao policiju.

– Pre nego što je stigla policija, oni su otišli. Jutros su već pokušali da uđu na još jedno mesto, a ne znači da neće pokušati opet u toku dana. Njihovi automobili su parkirani u Svilajncu u blizini jednog restorana. A cilj im je klasično zastrašivanje birača – rekao je Milanović.