Tokom dana u Svilajncu i Paraćinu nastavljeno je sa nepravilsnotima koje su karakterisale početak glasanja.

Nakon što se grupa nepoznatih muškaraca pojavila na biračkom mestu u selu Roanda u opštini Svilajnac, zahtevajući da navodno vide birački spisak, dogodio se još jedan incident u selu Gložane.

Olivera Stanojević, predsednica Opštinske izborne komisije u Svilajncu, rekla je za N1 da se grupa sastavljena od šestorice muškaraca pojavila ispred biračkog mesta Gložane i da je došlo do verbalnog incidenta sa predstavnicima izborne komisije.

“Bilo su obučeni u crno sa crnim zaštitnim maskama na licu. I to je samo po sebi delovalo nekako zastrašujuće. Kada im je predsednik izborne komisije u selu Gložane rekao da se udalje, oni su mu zapretili, rekavši da on nema pravo da ih ukloni. Stvorila se velika gužva i glasačima koji su dolazili nije bilo prijatno. Slučaj je takođe prijavljen policiji”, rekla je Stanojević.

Prema njenim rečima, niko od njih se nije predstavio, niti su bilo šta rekli, što bi moglo da pomogne da se utvrdi njihov identitet. Stanojević kaže da su grupe primećene i na još izbornih mesta u opštini Svilajnac.

U Mesnoj zajednici “11. Kongres” u Paraćinu prijavljen je slučaj iznošenja listića sa tog biračkog mesta. Predsednik Izborne komisije u Paraćinu potvrdio je za N1 da je jedno lice iznelo listić koji je nađen u kanti za smeće nakon što je muškarac uočen kako ga iznosi.

Andreja Nikolić, predsednik Izborne komisije nije mogao da potvrdi da li je reč o “bugarskom vozu”, ali je rekao da je listić iznet.

“Predsednik biračkog odbora u ovoj mesnoj zajednici, video je muškarca kako iznosi listić, i zatim da ga je bacio. Listić je nađen u kanti za smeće, nedaleko od biračkog mesta”, kaže Nikolić.

Predsednik Izborne komisije je rekao da je slučaj prijavljen policiji.