JAGODINA – Posle četiri godine pauze koalicija na vlasti JS-SPS i SNS (DS u izvršnoj vlasti), dobila je ,,opoziciju” koju čine 2 odbornika Bunt-Prava Jagodina i po 1. POKS i GG Nećemo da ćutimo. Jagodinski parlament ima 21 odbornika, neki kaži malo, ali izbori su pokazali da nema velikog interesovanja za kandidaturu, tako da su liste bile uglavnom manjinske. Bunt -Prava Jagodina je koalicija više partija i pokreta, prve ljude na toj listi čine bivši omladinci DS, SRS i desničarskih organizacija. Lider liste Dušan Marković najavljuje ,,velike” promene u radu parlamenta, ali i za početak raskrinkavanje ,,lažne” opozicije.

– Zahtevaćemo transparenatan rad  Skupštine grada, Gradskog veća i ostalih organa Uprave grada Jagodina, odnosno prisutvo svih zainteresovanih medija na sednicima, i raskrinkavanje lažne opozicije koja je ušla u skupštinu, kao i otkrivanje svih nepravilnosti koje su se desile u izbornom procesu. Napadi i agresivna kampanja na nas. Uništavanje i razjedinjavanje jagodinske opozicije imajući u vidu da smo mi godinu i po dana proveli u sjedinjavanju, a onda neko po nalogu vlasti izađe na izbore i uzme glasove, nama oduzme dva odbornika i posle toga obriše sve video snimke, uništi sve što je radio i nestane iz Jagodine, istakao je Marković.

Sve odluke lokalne samouprave biće javno dostupne svim građanima, obećavaju iz ove koalicije.

-Sva javna dokumenta moraju da budu javno dostupna. Odluke Veća ili Skupštine moraju da budu transparentne i dostupne svim građanima i svim medijima. Prenosićemo sednice Skupštine grada putem naših telefona, potpuno besplatno. Kao volonteri snimaćemo svaku sednicu skupštine i emitovaćemo putem naših kanala na društvenim mrežama. Sednice neće više trajati od 3 do 5 minuta, poručio je Marković.

Lista Bunt – Prava Jagodina dobila je poverenje 3.174 građana ili gotovo 12 odsto podrške.