JAGODINA – Odbornik GG Bunt – Prava Jagodina u Skupštini grada Jagodina Dušan Marković podneo je peticiju sa 570 potpisa građana i molbu Komisiji za promenu naziva ulica za promenu naziva ulice u naselju Strelište Živorada Kostića (1923-1974), generala JNA, u ulicu Aleksandra Ace Rakovića (23), podoficira VJ, koji je u borbi poginuo kod Đakovice u Nato-šiptarskoj agresiji 9. maja 1999. godine.

U obrazloženju stoji da je Raković poginuo braneći otadžbinu na Kosovu i Metohiji, kome su prijatelji i meštani naselja Strelište, kao i ta GG, pre godinu dana podigli spomenik u dvorištu zgrade u kojoj je živeo u ulici Živorada Kostića.

-Kostić je sa 23 godine bio najmlađi predsednik Prekog suda u Jugoslaviji od oslobođenja oktobra 1944. godine. Većina njegovih žrtava je rehabilitovana u postupcima posle 2000. godine. Zbog toga, ovaj čovek ne zaslužuje da ima ulicu u naselju Strelište, pogotovu što je naziv naselja nosi naziv po mestu nevino streljanih ljudi, a posle Kostićevih osuda, navodi se u molbi.

Prema hroničarima tog vremena u Jagodini je od oktobra 1944. godine streljano više hiljada građana iz centralne Srbije samo zato što se nisu uklapali u model ,,novog komunističkog društva”. Apsurdno je da glavna ulica naselja gde su vršena streljanja nosi ime čoveka koji je donosio odluke o životu ili smrti, te su žrtve na taj način po drugi put ubijene, jer ime dželata nosi ulica ispred grobnice nevinih.