Kragujevac – Šoping centar Kragujevac Plaza podelio je brendirane pamučne maske za višekratnu upotrebu, pokazujući time još jednom brigu za zdravlje i bezbednost svojih zakupaca, posetilaca i sugrađana.

U okviru kampanje „Od tebe kreće – sigurna kupovina“, promoterke centra podelile su besplatne maske Kragujevčanima na najprometnijim gradskim tačkama – na Đačkom trgu kod studentskog doma „Vita Janjić“, zatim u Velikom parku u blizini Gerontološkog centra, kao i na platou ispred šoping centra.

Humanost jednog društva ogleda se u odnosu prema njegovim najranjivijim pripadnicima, pa su maske poklonjene i zaposlenima i korisnicama Sigurne kuće „Kneginja Ljubica“.

Šoping centar Kragujevac Plaza nije zaboravio ni online zajednicu i brendirane maske će dobiti najaktivniji na društvenim mrežama tokom avgusta.

Samo ličnom i zajedničkom odgovornošću prema zdravlju cele zajednice naše društvo se može što pre vratiti normalnom životu, a Šoping centar Kragujevac Plaza i ovom akcijom pokazuje da nastavlja da postavlja standarde u Srbiji i regionu.

„To su prepoznali i svetski stručnjaci za procenu sigurnosti šoping centara. Nedavno smo dobili sertifikat o usaglašenosti sa COVID-19 sigurnosnim merama Centra za bezbednu kupovinu (SSC) iz Švedske i tako se našli među odabranim centrima koji ispunjavaju međunarodne zdravstvene standarde u bezbednosti posetioca“,izjavio je menadžer Šoping centra Kragujevac Plaza Nemanja Savčić.

Ova akcija je još jedna potvrda da centar, u saradnji sa kragujevačkim Institutom za javno zdravlje i Regionalnom privrednom komorom Kragujevac, sve vreme sprovodi mere prevencije – propisa nehigijenske i dezinfekcione mere, poštovanje fizičke udaljenosti od najmanje dva metra i nošenje zaštitnih maski, kako zaposlenih tako i posetilaca.

Šoping centar Kragujevac Plaza otvoren je za posetioce svakog dana od 10 do 22 časa, dok ugostiteljski lokali, prema odluci gradske uprave, za sada rade do 20 časova. Za detaljeo aktuelnim dešavanjima posetite web-sajt www.kragujevacplaza.rs ili Facebook i Instagram profile centra.