PARAĆIN- Delegacija otpuštenih radnika Srpske fabrike stakla iz Paraćina danas je protestvovala ispred upravne zgarde tog preduzeća zahtevajući sastanak sa generalnim direktorom i stečajnim upravnikom. Policija je zatim izvela iz upravne zgrade stečajnog upravnika Sašu Jovanovića. To preduzeće je od maja 2017. godine u predstečajnom postpuku, a više pokušaja proglašavanja stečaja Apelacioni privredni sud je odbacivao. Međutim, kao posledica svega toga 300 radnika ostalo je bez radnih mesta po odluci stečajnog upravnika za koju nije imao saglasnost sudije.

-Stečajni upravnik nema dokument o našem otpuštanju pre tri godine, odnosno Privredni sud nije naložio ili odobrio ništa slično Jovanoviću. Nas sud je ne prepoznaje kao otpuštene, stečajni upravnik je sve uradio na svoju ruku. Zahtevali smo od direktora Nebojše Bogdanovića da nam pokaže dokument koji sud je naložio naše otpuštenje. Takođe, Nadzorni odbor ne postoji, koji bi potvrdio tu odluku o našem ne vraćanju na posao. Vlasnik SFS je država Bugarska, novo ročište o stečaju je zakazano za 15. septembar i videćemo ko su poverioci, kaže predstavnik otpuštenih radnika Violeta Kostić. Za ponedeljak je zakazan sastanak generalnog direktora i predstavnika otpuštenih radnika, kao i čoveka koji se predstavlja kao većinski vlasnik dugova SFS.

– Podneli smo krivične prijave protiv direktora Nebojše Bogdanovića, kao jedinog odgovornog lica u SFS. Ako nas ne vrate na radna mesta sami ćemo se vratiti, jer smo trebali da budemo vraćeni još u decembru 2017. godine kada je prvi put poništen stečaj. Stečajni sudija nije nikada dozvolio stečajnom upravniku da otpušta radnike. Podnećemo i krivičnu prijavu protiv stečajnog upravnika Saše Jovanovića zbog preduzimanja nezakonitih radnji, najavljuje ona.