PARAĆIN- Srpska napredna stranka preuzela je odgovornost za Paraćin, posle dve decenije koalicione vlasti bivših demokrata i NP Svi za Paraćin. Nova predsednica SO je Slavica Jovanović iz Izvora, dok je za predsednika opštine izabran Vladimir Milićević, oboje iz SNS. Oni su na tajnom glasanju 54 odbornika dobili 38 glasova podrške. Njihovi zamenici su Miloš Đokić i Milan Simić, takođe iz SNS, a novi članovi Opštinskog veća su Dejan Šuvalija, Novica Marković, Bojan Veljković, Nenad Atanasković, Dejan Nešić, Dejan Miladinović, Miloš Nešković, svi iz SNS, Branislav Stojanović – SPS i Žarko Savić – Zdrava priča. U lokalnom parlamentu i izvršnoj vlasti SNS  je u koaliciji sa Zdravom pričom, SPS i JS, odnosno 36 odborničkih mandata od 55. Sekretar Skupštine je Dragana Kostić. U predhodnom sazivu Zdrava priča i SPS podržavali su predhodnu vlast.

Milićević je na prvom obraćanju rekao da Paraćin ,,mnogo zaostaje u odnosu na druge u okruženju” i najavio da će nova vlast pokrenuti Paraćin. On nije izneo detaljniji program rada, već je svoje planovne uslovio trenutnim budžetom opštine i preraspodelom sredstava, odnosno rebalansom, te najavio projekate rekonstrukcije javnih objekata čiju je realizacija država zaustavila u martu zbog pandemije koronavirusa.

– Prvo ću da vidim kakav je budžet, a posle toga krećemo u ozbiljan rad, moramo da preraspodelimo sredstva, kako znamo i umemo. Krećemo sa realizacijom velikih projekata, gradu su potebne velike promene, hoćemo da preporodimo Paraćin. To je naš cilj i daćemo sve od sebe da to učinimo. Reč je o projektima koji su do sada trebali da budu urađeni, nije završena projektna dokumentacija, sredstva od države su obezbeđena. U najkraćem roku uradićemo dokumentaciju i krenućemo sa rekonstrukcijom i dogradnjom Opšte bolnice, OŠ Radoje Domanović i Centra za socijalni rad. Predhodna lokalna  vlast nije htela da komunicira sa državnim nivoom vlasti, to je bila izuzetno loša komunikacija. Mi ćemo imati odličnu komunikaciju, jurićemo po svim ministarstvima, radićemo domaće i međunarodne projekte, gde god može da se dobije novac. Iskreno se nadam da će Vlada Srbije pomoći lokalni budžet, rekao je Milićević.

On je najvio proširenje industrijske zone, kako bi bila u mogućnosti da prihvati veće investitore, kao i da će smanjiti budžet za medije, koji po njegovima rečima iznosi ,,100 miliona dinara”. Ovaj saziv SO Paraćin čini 55 odbornika – 28 odbornika Srpske napredne stranke, 14 GG ,,Sigurno napred”, 5 odbornika NP Svi za Paraćin, 4 odbornika ,,Zdrava priča”, 3 odbornika Socijalističke partije Srbije i 1 odbornik Jedinstvene Srbije. Konstitutivnom sednicom Skupštine opštine Paraćin predsedava najstarija odbornica Radojka Milovanović -SNS.

REAKCIJE POSLE KONSTITUTIVNE SEDNICE

Izjava Tomislava Šaletića, nosioca liste Narodnog pokreta Svi za Paraćin

-Pobednicima izbora čestitam i želim uspeha u radu. Kad sam već pomenuo izbore, moram da kažem da su ovo sigurno najprljaviji izbori od uvodjenja višestranačja,nikad se nije ovoliko pretilo građanima, ucenjivalo, podmićivalo, kralo, kupovalo… i ja kao neko ko se bavi sportom, gde je fer plej obavezan, nikad ne bih pristao da ovako pobedjujem.

Pokret Svi za Paraćin će u narednom periodu biti opozicija u skupštini.

Nećemo biti opozicija kao što ste to bili vi, odnosno nećemo sa pristalicama upadati na sednice, naši odbornici neće spavati u zgradi opštine niti ćemo dovoditi rudare iz drugih gradova na proteste. Naprotiv, kao i uvek do sada ćemo podržavati sve što je u interesu Paraćinaca, i nećemo se ustručavati da glasamo za takve odluke, ali ćemo se svim snagama boriti protiv svih odluka na štetu Paraćinaca.Tu pre svega mislim na prelivanja para iz budžeta na račune najbogatijih u našem gradu, da ne kažem tajkuna. Bićemo protiv višemilionskih subvencija za prevoz, protiv kupovine dela biblioteke koja pripada privatnim licima, jer to opštini nije potrebno. Protiv privatizacije javnih preduzeća, jer to dovodi do višestrukog poskupljenja usluga na štetu građana, protiv zidanja zgrada na javnim površinama, parkinzima, parkovima. Ne možemo podržavati da na najvažnije funkcije budu imenovane osobe koje su pravosnažno osudjene za korupciju, jer to šalje lošu sliku o opštini, napisao je Šaletić.