PARAĆIN – CRH Srbija je organizovala jedanaesti po redu konkurs „Partnerstvo za budućnost” sa ciljem da podrži različite inicijative u funkciji razvoja iz oblasti obrazovanja, kulture, sporta i održivog razvoja, koje će biti realizovane na teritoriji opštine Paraćin.

 

Konkurs je bio otvoren od 18. marta 2020. godine do 30. aprila 2020. godine za sve neprofitne organizacije, ustanove i udruženja građana registrovane na teritoriji opštine Paraćin.

Potpisivanje ugovora završeno je u julu ove godine kada su i sredstva za projekte uplaćena organizacijama i institucijama kako bi se odmah otpočela njihova realizacija.

Zvanična ceremonija proglašenja pobednika Konkursa, planirana za jul, odložena je zbog tadašnje loše epidemiološke situacije u našoj zemlji.

Ceremonija dodele sertifikata održana je u četvrtak, 8.oktobra u prostorijama kompanije CRH (Srbija) d.o.o. uz poštovanje svih propisanih zaštitnih mera povodom epidemije virusa  Covid-19.

Ove godine je pristiglo 37 projekata.

Ukupan fond za nagrade iznosio 30.000 evra, a nagradu je dobilo 10 projekata, svaki pojedinačno do 3.000 evra.

Odlukom žirija sastavljenog od predstavnika kompanije CRH Srbija, i u skladu sa Uslovima konkursa proglašeni su pobednici sledećih projekata:

Proglašeni su pobednici jedanaestog po redu konkursa “Partnerstvo za budućnost”:

Udruženje građana „Đurđevdan“ – Obrazovanjem do jednakosti II

Opšta bolnica Paraćin – Bez alata nema zanata

Ekološko obrazovni centar „EKOS“ – EKO Alarm

Društvo za negovanje tradicije, kulturu, umetnost, turizam i ekologiju „Petrus” – Turizam i kulturno nasleđe za razvoj Petruške oblasti

Centar za razvoj preduzetništva i inovacija „Smart Connections” – Lokalni ekonomski razvoj posle COVID-a 19

Unekoop – Gradimo sa manje CO2

Gimnazija Paraćin – Škola u oblaku

UG Srpsko društvo za vanredne situacije – Mapa sada za zdraviju budućnost grada!

Građanski pokret „Slobodan izbor“ – Paraćinska e-pijaca

Šah klub Paraćin – Kroz šahovsku igru do zdrave ličnosti