BEOGRAD- Marko Stojković iz Paraćina, rođeni brat Miloša verskog analitičara i  poverenika manastira Hilandar, sinoć je prekinuo manifestacija ,,Merdita, dobar dan” u Beogradu. On je na trenutak uzeo mikrofon i zahtevao da mu se omogući povratak na Kosovo i Metohiju, te rodnu Vitinu, odakle je porodica Stojković raseljena u Paraćin.

-Mi, Srbi, se vas plašimo.   Vratite me kući, ja sam raseljeno dete. Mene su uništili i moje detinjstvo. Vratite me kući. Gde su naše, srpske žrtve, vikao je Marko Stojković dok ga je obezbeđenje odvodilo sa bine.

Njegov poznatiji brat Miloš Stojković iz Koalicije raseljenih sa KiM je pre nekoliko godina prekinuo je tribinu u Centru za kulturnu dokumentaciju povicima „Kosovo deo Srbije” i tražeći da se govori o otetima i nestalim Srbima.

„Zašto o tome ne govorite? Zbog čega je to zabranjena tema za organizatora skupa? Ja sam proteran iz svoje kuće i omogućite mi da se vratim”, vikao je Stojković, pominjući šta su sve Albanci radili lokalnim Srbima. Situacija je dovedena do usijanja kada je jedan od muškaraca Stojkoviću opsovao „majku srpsku”, na šta je on burno reagovao. Stojkovića je potom nekoliko mladića izvelo Stojkovića iz sale, dok ga je smirivao Sima Spasić iz Udruženja kidnapovanih i ubijenih na KiM.