JAGODINA- Ministarstvo za rad  potvrdilo je da je građevinac Nebojša Đorđević (39) iz Sevca kod Niša, koji je preminuo od zadobijenih povreda na gradilištu stambeno-poslovnog objekta Oxford palata, ulica Trepčaninova 1, u Jagodini, radio na ,,crno”, odnosno nije bio prijavljen na obavezno socijalno osiguranje.

– U momentu nastanka povrede na radu, N.Đ. nije bio prijavljen na obavezno socijalno osiguranje. Prijavu na obavezno socijalno osiguranje za N.Đ. poslodavac Ana Kostić, preduzetnik, građevinska radnja AK COMPANY VL Vlasotince, podnela je dana 22. oktobra 2020.godine u 14.48 časova, nakon što se dogodila povreda na radu N.Đ, stoji u odgovoru Ministarstva.

Inspektori su utvrdili da na radnoj platformi nije bila obezbeđena zaštitna ograda.

-Prilikom skidanja fosne dužine 4,0 metra, N.Đ. je pao sa radne platforme, sa   visine od oko 1,70 metara na betonski pod u prizemlju objekta u izgradnji i prilikom pada je zadobio povrede usled kojih je preminuo istog dana u večernjim časovima u Kliničkom centru Kragujevac, navodi se u saopštenju Ministarstva i dodaje da će inspektor rada je izvršio inspekcijski nadzor i preduzeće odgovarajuće mere iz nadležnosti inspekcije rada.

Investitor nije želeo da ovim povodom da se oglašava.