PARAĆIN- Paraćinka Kristina Vasić Kika (8) najmlađi je takmičar  superfinalna Međunarodnog televizijskog talent šou programa u klasičnoj muzici ,,Virtuosos V4+ – sviramo istim jezikom”. Ona je jedan od dvoje finalista iz Srbije, drugi je Vuk Vukajlović. koji su 18. decembra nastupili na takmičenju,  emitovanom na RTS 2. Vukajloviću je uručena nagrada najboljeg predstavnika Srbije, nagradu mu je uručio minister spoljih poslova Nikola Selaković.

Kristina je, kako saznajemo, dobitnica specijalne nagrade i MTV – porcelanska violina i koncert sa simfonijskim orkestrom Radio Televizije Mađarske na međunarodnom takmičenju „Virtuoz V4“, čije je finale održano u Madjarskoj, je naša mala sugrađanka Kristina Kika Vasić, učenica drugog razreda saksofona. Kika je izabrana i za zaštitno lice takmičnja „Virtuoz V4“ i naredne tri godine će biti gost na njihovim koncertima.

Plasman u superfinale jednog takvog takmičenja, kao i sastav žirija, govori o težini i kvalitetu takmičenja. Predsednik žirija u superfinalu je čuveni Placido Domingo dirigent i jedan od najboljih i najuticajnijih pevača u istoriji opere. Ostali članovi žirija Erika Mikloša – operska pevačica iz Mađarske, Gabrijela Bohačova – osnivač Agencije za talente “Art Mjuz” iz Češke, Peter Valentovič – slovački pijanista i dirigent, Alicja Vengoževska – poljska operska pevačica i direktor Varšavske kamerne opere i Silvana Grujić – pijanista i muzikolog, odgovorni urednik Muzičke redakcije RTS.

Emisija je emitovana u pet zemalja Duna TV – Mađarska, ČT ART – Češka, TVP Kultura – Poljska, RTVS – Slovačka i RTS – Srbija u udarnom terminu. Takmičenje ,,Virtuosos V4+” postoji u Mađarskoj 6 godina i ove godine je Srbija dobila poziv da bude specijalni gost.