Poslanici većine na vlasti u crnogorskom parlamentu usvojili su posle ponoći izmene i dopune Zakona o slobodi veroispovesti. Za izmene je glasalo svih 41. poslanik vladajuće većine. Opozicija nije prisustvovala sednici, nezadovoljna izmenama zakona, što je juče na protestima i javno iskazano. Usvajanje izmena i dopuna Zakona o slobodi veroispovesti propraćeno je aplauzima poslanika. Iz DPS su ranije rekli da izmene daju privilegije i monopol samo jednoj vjerskoj zajednici i samo jednom narodu, dok su poslanici vladajuće većine isticali da su sada sve verske zajednice jedanake u pravima i obavezama, te da je predhodni zakon diskriminisao jednu versku zajednicu, jer je vlast potpisala ugovore sa Rimokatoličkom crkvom i Islamskom zajednicom, ali ne i SPC, već je pokušala da ozakoni otuđivanje imovine.

DPS je vladajućoj većini osporio kvorum, jer se poslanica Maja Vukićević (DF) u rad uključila onlajn, kao i potvrđivanja mandata novoj poslanici GP URA Suadi Zoronjić. Zoronjić je Skupština potvrdila mandat, nakon što je Državna komisija odbila da to uradi, što je presedan koji se ne pamti u svetskom parlamentarizmu i tumači se kao očajnički pokušaj DPS da unese pometnju u politički život Crne Gore.

Poslanici su večeras usvojili Odluku o obrazovanju odbora za sve obuhvatnu reformu izbornog zakonodavstva, kao i postojanje razloga hitnosti da na snagu stupi danom objavljivanja u Službenom listu.