SVILAJNAC- Gostujuća izložba „Prirodnjački centar u malom“  trenutno je postavljena u Tržnom centru „Plaza“ u Kragujevcu, gde će biti izložena do kraja februara. Direktorka Prirodnjačkog centra Srbije u Svilajncu Danijela Čuknić rekla je da je ova izložba najava otvaranja nove sezone 1. marta ove godine, za koju su pripreme uveliko u toku.

Prirodnjački centar Srbije beleži godišnje oko 100.000 posetilaca iz celog regiona, a jedno je od nezaobilaznih mesta za porodične izlete i ekskurzije. Sa devet stalnih postavki, mnoštvom gostujućih izložbi i ekskluzivnim novitetima svake sezone, privlači i sve veću pažnju javnosti. Tako je za novu sezonu obogaćena izložba “Životinje Afrike” novim eksponatom, promenjen je ambijent restorana, urađena nova igraonica za decu…

Specifični i moderni spoj nauke, obrazovanja, kulture i zabave čini Prirodnjački centar jedinstvenom turističkom atrakcijom u kojoj podjednako uživaju sve generacije.

Prateći savremene standarde izlaganja, sve izložbe Prirodnjačkog centra digitalizovane su kroz sistem QR kodova, pa posetioci mogu da se dodatno informišu o eksponatima. Prirodnjački centar poseduje i multuimedijalnu salu sa 3D bioskopom, namenjenu pratećim sadržajima za posetioce. Cilj ovakvog koncepta je da se naučni sadržaji posetiocima, a prvenstveno najmlađima, približe na jedan inovativan i zabavan način.

 

U prethodnom periodu Prirodnjački centar uspostavio je saradnju sa Centrom rusko-geografskog društva iz Beograda i sa “Darvinovim muzejem” iz Moskve u oblasti podizanja kvaliteta rada obe institucije kroz razmenu znanja, iskustava, edukaciju i promociju, čime se pozicionira kao lider naše zemlje u oblasti  međunarodne saradnje i naučnog turizma.