DESPOTOVAC-Krivično osuđivani za silovanje M. R. (61) iz okoline Despotovca uhapšen je zbog sumnje da je silovao M. M. (29) iz Krepoljina, devojku sa smetnjama u razvoju. Kako neznanično saznajemo, nesrećna devojka je u Despotovcu  zaustavila taksi i zatražila vožnju do Krepoljina, ali M.R. je imao druge namere. Posle izlaska iz naseljenog mesta, on je zaustavio automobil,te verbalno i fizički nasrnuo na nemoćnu devojku. Ona je od straha zanemela, juče je prijavila silovanje.

-Znao sam da će ponovo da siluje kada sam video da vozi taksi. Ko je normalan njemu, posle silovanja osamdesetogodišnje starice, dao da vozi taksi. Bio je više godina u zatvoru zbog silovanja. M.R. je porodičan čovek živi u Sladaji, ima  dva sina, unuke, suprugu, oca i majku. Međutim, kada popije nasrće na žene, to je bolest. Ne znam ko mu je dozvolio da se bavi taksi prevozom. On ima svoju taksi službu, kažu meštani Despotovca

Policija je, u prisustvu radnika Centra za socijalni rad iz Žagubice, obavila razgovor sa devojkom koja je prijavila slučaj.

Istraga je u toku.