JAGODINA- Visina poreza na teritoriji grada Jagodine je na nivou 2019. godine, iako je Skupština grada, na osnovu kriterijuma, mogla da ga poveća za 100 odsto, što važi i za komunalnu taksu na isticanje firme za poslovni prostor, koja je mogla da bude uvećana nekoliko puta, rekao je predsednik Skupštine grada Jagodina Dragan Marković Palma.

Na današnjoj sednici Skupštine grada Jagodine odbornici su doneli odluku da neće birti naplaćivan porez na poljoprivredno zemljište i šume, što, inače, građani ne plaćaju od 2004. godine.

– Porez na zemljište, uključujući poljoprivredno zemljište, ne plaća se od 2004. godine. Doprinosi za uređenje gradskog zemljišta naredne godine biće isti kao što su ove godine, iako smo mogli da ih povećamo, jer je, prema podacima Republičkog Zavoda za statistiku, prosečna cena kvadratnog metra stanova u novogradnji veća za gotovo 7 odsto, istakao je Marković.

Grad Jagodina je plaćao kamate na kredite poljoprivrednika, koji su imali pravo da na godišnjem nivou podignu kredite od maksimalno milion dinara. Socijalna davanja naredne godine, u odnosu na ovu, biće povećana za 60 odsto, biće nastavljena i finasijska pomoć obolelima od malignih bolesti i pomoć porodicama u slučaju smrti, a iznos pomoći za veštačku oplodnju biće povećan na 3,5 miliona dinara.

Marković je najavio da će koalicija SPS – JS podržati Aleksandra Vučića, jer od njega nema boljeg kandidata za predsednika Srbije, a da će do kraja januara biti poznato da li će ta koalicija biti na zajedničkoj listi sa SNS ili će nastupiti u dve kolone.