SVILAJNAC-Danas je održana 12. redovna sednica SO Svilajnac, kojoj je prisustvovalo 36 odbornika. Na sednici se raspravljalo o 22 tačke dnevnog reda od kojih je najvažnija bila Predlog odluke o budžetu opštine Svilajnac za 2022. godinu, koja je usvojena većinom glasova. Planovi za narednu godinu su realni i prosperitetni za dalji razvoj opštine Svilajnac, a budžet će biti ravnomerno raspoređen za sve oblasti, od infrastrukturnih projekata, otvaranja novih fabrika, investiranja u zdravstvo, prosvetu, poljoprivredu, kulturu i sport. Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović ocenio je da način kreiranja budžeta pokazuje jasnu nameru da se kao prioritet stavi ono što je i najpotrebnije građanima. Jedan od prioriteta u narednom periodu je izgradnja saobraćajne obilaznice oko Svilajnca, kao i izgradnja sistema za navodnjavanje resavske celine. U narednoj godini biće nastavljena realizacija projekta izgradnje vodovodne i kanalizacione mreže, dalja rekonstrukcija putne mreže, održavanje nekategorisanih puteva… Izvodiće se  radovi na unapređenju energetske efikasnosti objekta OŠ „Stevan Sinđelić“ Vojska, kao i izgradnja spomenika Milosavu Zdravkoviću Resavcu, sa parternim uređenjem oko zgrade opštine i Trga Laze Stojanovića, kao i izgradnja nove zgrade u romskom naselju.

Povećane su novčane nagrade, naknade i pomoći za više kategorija. Za rođenje prvog i drugog deteta umesto 20.000 od sada će roditelji dobijati 30.000 dinara, dok je jednokratna pomoć za treće dete 40.000 dinara. Najbolji studenti sa prosekom 9 i više, umesto dosadašnjih 70.000 dinara dobijaće 100.000 dinara. I naredne godine za vantelesnu oplodnju biće izdvojeno po 500.000 dinara za pet parova. Usvojena je i Odluka o podsticanju preduzetništva kroz finansiranje kamate na kredite.

Usvojen je predlog rešenja o imenovanju vršioca dužnosti direktora Prirodnjačkog Centra Danijele Čuknić i Javnog preduzeća Sportsko turistički centar Svilajnac Dragoljuba Vučkovića. Kao i sve tačke dnevnog reda prihvaćen je Predlog za dobitnike Svetosavske zahvalnice 2022. godine.

Predsednik Milanović istakao je da se nastavlja sa otvaranjem novih fabričkih pogona. Završen je i trenutno se oprema drugi objekat fabrike Alfa tehniks, a u toku je izgradnja novog pogona švajcarske kompanije Regent.