SVILAJNAC-Predstavljene su nove izložbe Prirodnjačkog centra Srbije u Svilajncu.

„Nebesko kamenje“ predstavlja jednu od najvećih kolekcija METEORITA na Balkanu. Sadrži nekoliko vrlo ekskluzivnih primeraka, od kojih je jedan pronađen u Sibiru 1947. godine, a njegov udar bio je toliko jak da su stanovnici tog područja mislili da je to nastavak Drugog svetskog rata.

Od nove sezone Prirodnjački centar bogatiji je za još jedan ekskluzivitet, a to je ORIGINALNI FOSIL LOBANJE MOSASAURUSA. Ovaj eksponat star je oko 70 miliona godina i pronađen je na tlu Afrike.

Tu je i dopuna izložbe „Minerali i stene“ sa jednom Interaktivnom stenom, gde će posetioci moći da istraže minerale i stene dodirom.

Posebno smo ponosni na to što smo ovim lepim povodom okupili svoje drage saradnike i prijatelje bez čije podrške Prirodnjački centar ne bi ovoliko napredovao u oblasti kulture, nauke, obrazovanja i turizma.

Izložbu je zvanično otvorila pomoćnica ministra kulture i informisanja Danijela Vanušić koja je istakla značaj Prirodnjačkog centra za nacionalnu kulturnu ponudu i pohvalila napore tima Prirodnjačkog centra na popularizaciji nauke i kulture.

Dugogodišnji saradnik Prirodnjačkog centra je Prirodnjački muzej Beograd, čiji je direktor Slavko Spasić istakao deceniju uspešne saradnje ove dve institucije na brojnim projektima i sadržajima.

Prirodnjački centar otvoren je za posete svakog dana od 10 do 18 sati.