JAGODINA-Rukometašice Jagodine oprostile su se od borbe za četvrtu uzastopnu titulu prvaka Srbije jer su u 2. kolu polufinala plejofa izgubile na gostovanju od Železničara iz Inđije 30:27 (26:26, 15:11) zbog slabijeg izvođenja sedmeraca.

U regularnom toku utakmice bilo je nerešeno 26:26. Jagodinkama je sudijski par Sekulić-Jovandić dodelio 6 isključenja, a Inđijkama 2, što je uz skandalozno oduzimanje lopte i poništavanje čistog gola u 20. minutu od strane kontrolora Branke Marić, bitno uticalo na tok utakmice. Pasivnost poslednjeg napada Jagodine posle 8 sekundi bio je prava mera delioca pravde, dok poslednji napad Železničara po njima nije bio upitan po pitanju pasivnosti i vremena. Jagodina je izgubila u prvoj utakmici sa Železničarom 25:21  i plejof nastavlja borbom za treće mesto u utakmicama sa Medicinarom iz Šapca. Igračica koja je obeležila obe utakmice je golman Jovana Vasiljković – Železničar.

O likovanju (ne)rukometne javnosti ne treba trošiti reči, reakcije i naručeni teksovi čekali su ovaj trenutak godinama i dočekali. Sudije i kontrolori, koje delegira ,,večiti” Zoran Tijanić, u dva meča su sve rekli na terenu – rukometašice Jagodine nisu u finalu plejofa. To se ogleda kroz statistiku mečeva, koja je neumoljiv pokazatelj te namere. Tokom sezone su ,,nestali” ženski sudijski parovi, pa je tako još na polufinalu i  finalnu Kupa Srbije bilo očigledno da utakmice rukometašica sude nečiji puleni. U zvaničnom delu prvenstva u jednoj od utakmica sa Železničarom sudijski par Sekulić-Jovandić dosudio je protiv Jagodine čak 10 sedmeraca, a u korist 2, više su cenili glumu i padanje igračica Železničara Bakše i Tabak nego njihove pogibljene startove od  kojih su dva bili za crveni karton je su sprečavajući kontranapade bacale igračice Jagodine. Niko nije reagovao, kao što neće ni posle ove utakmice mada je ulog bio značajniji. E to je slika srpskog rukometa, kao onomad 86 -15 u Temerinu. Zato se u RSS i rukometni moćnici raduju pobedi u susretu sa Farskim Ostrvima, tek će se radovati utakmicama sa raznim ostrvima i prikazivati to uspehom.

Treba se osvrnuti i na minuli deo sezone, rukometašice Jagodine osvojile su Svesrpski kup, Super kup i Kup Srbije, bile druge na tabeli posle ligaškog dela prvenstva.