JAGODINA- Jagodinka Sara Lozo (25) je prema statistici sa prve četiri utakmice među najboljim odbojkašicama Lige nacija, a svakako najbolja u reprezentaciji Srbije koja je ostvarila skor od tri pobede i porazom. Ona je tokom minule sezone bila jedna od najbolji odbojkašica prvenstva u Rusiji, a pre toga proglašavana je za najbolju odbojkašicu Kazahstana dva puta. Sa tim samopouzdanjem  ona sa reprezentacijom Srbije u nedelju putuje u Braziliju.

-Izuzetno je naporno u odnosu na prošlu godinu, gde su sve utakmice igrane u Riminiju. Sada se igra sa kraja na kraj planete. Igramo sa tri najbolje reprezentacije na svetu u nizu, kaže Sara Lozo.

Ženska seniorska reprezentacija Srbije igraće tokom 2. i 3. sedmice 4. Lige nacija u Braziliji i Kalgariju. Tim povodom je danas u beogradskom hotelu “M” održana konferencija za medije. Sa novinarima su razgovarali Danijele Santareli, Jovana Stevanović, Teodora Pušić i Sara Lozo.

Druga sedmica IV Lige nacija 2022. je na programu od 14. do 19. juna u Braziliji.

Srbija će prvi meč odigrati protiv Italije u sredu, 15. juna od 2. časa po našem vremenu. Srbija će drugi meč u Brazili odigrati protiv Koreje u četvrtak, 16. jun od 20. časova po našem vremenu. Treći rival Srbiji biće Turska u petak, 17. juna od 23. časa po našem vremenu. Srbija i Brazil će igrati u nedelju, 19. juna od 15. časova po našem vremenu. U Braziliji će igrati i Nemačka, Dominikanska Republika i Holandija.

Srbija će tokom treće sedmice, od 28. juna do 3. jula igrati u Kalgariju protiv Nemačke (sreda, 29. jun – 1.00), SAD (petak, 1. jul – 4.00), Kanade (subota, 2. jul – 4.00) i Japana (nedelja, 3. jul – 1.00). U Kalgariju će još igrati Holandija, Belgija i Turska.

Seniorke Srbije u Ligi nacija 2022. neće u grupnoj fazi igrati sa Kinom, Dominikanskom Republikom i Poljskom.

Na Finalnom turniru će igrati 8 reprezentacija, a takmičenje počinje od utakmica četvrtfinala.

Finalni turnir u konkurenciji odbojkašica odigrati od 13. do 17. jula u Ankari, u Turskoj.

Novim formatom takmičenja Lige nacija predviđeno je da se za svaku sedmicu takmičenja formiraju po 2 grupe sa po 8 selekcija, kao i da takmičenje u okviru jedne sedmice traje 6 dana, od utorka do nedelje.

Svaka reprezentacija će odigrati po 12 utakmica tokom 3 sedmice, odnosno 4 meča za 6 dana tokom jedne sedmice.

Foto OSS