U intervjuu Večernjim novostima  predsednik Jedinstvene Srbije, Dragan Marković Palma izjavio je da je njegov stav da Srbija nikada neće priznati nezavisno Kosovo i uvesti Rusiji sankcije

Kako se treba postaviti prema ucenama Olafa Šolca i Evropskog parlamenta-priznajte Kosovo i uvedite sankcije Rusiji, pa onda u Evropsku uniju?

NIKADA NEĆEMO DA PRIZNAMO KOSOVO

-Kosovo nikada nećemo priznati. Pa kako Nemačka uzima gas od Rusije, ako su im uveli sankcije, a mi treba da od prijatelja stvaramo neprijatelje? Ako Srbija uvede sancije hoće li da stane rat? Neće. Staće kada ukrajinski vojnici polože oružje i kažu da ne žele da budu živo topovsko meso, inače će trajati godinama. Neće da popuste ni Evropa ni SAD, a što bi Rusija kada su nekada bile njene teritorije, a Rusi su ovde živeli kao što su Srbi, u strahu od Albanaca na Kosovu i Metohiji.

Ima li nekih novina u Jagodini?

-Pravi se proširenje nemačke fabrike „Fišer“, koja treba da uz 400 zaposli još 400 ljudi. A firma „Aunde“ koja pravi sedišta, sada zapošljava 200, a plan je da bude 1000 radnika. Namera nam je da krajem sledeće godine pravimo i vrtić za decu zaposlenih i fizeraj za majke. da sakupimo sredstva za to. Inače jedini smo grad koji nasipa kamen na puteve do svih njiva, pa kod nas može da se ide do njih „mercedesom“. U Jagodini će 11. avgusta biti Otvoreni dan i svi će moći besplatno u Akva park, Muzej voštanih figura i Zoološki vrt.