JAGODINA- Leto iz snova za Jagodinku Saru Lozo (25). Bliži se prvi reprezentativni nastup na velikom takmičenju u seniorskoj konkurenciji i to na Svetskom prvenstvu i prelazak u Japan u klupskoj karijeri. Odlične igre u Ligi nacija donele su joj veliku radost i ostvarenje sportskih ciljeva. Sara Lozo je nedavno Rusiju, pa zatim kratko Rumuniju,  zamenila Japanom, naredne sezone nastupaće za jedan od najboljih svetskih klubova  Saitamu. Japanci su bili najuporni da je dovedu svoje redove, gotovo po svaku cenu, posle njenih fenomenalnih igara u Ligi nacija.

-Ja sam Sara Lozo i dolazim iz Srbije. Velika mi je čast i zadovoljstvo što ću imati priliku da igram u Japanu za Saitama Ageo Medics i voleo bih da probam pravu japansku hranu u Saitami. Nadam se da ću svojim dobrim igrama doprineti novim uspesima kluba kao i radosti navijača kluba. Radujem se što ću uskoro upoznati osoblje tima, saigrače i velike fanove Ageo Medicsa. Hvala vam, kazala je Lozo za klupski sajt Saitame.

Odlične igare u Ligi nacija uverile su Danijele Santarelija, selektora ženske odbojkaške reprezentacije Srbije, da među 14 reprezentativki na Svetskom prvenstvu u Holandiji i Poljskoj uvrsti Saru Lozo kao oslonca tima u odbrani trofeja. Kod prethodnog selektora Zorana Terzića ona bez ikakvog razloga nije bila u prvom planu, iako u proteklih sedam godina učestvovala na svim akcijama reprezentacije poziv za velika takmičenja je izostajao na javno čuđenje svih poznavalaca odbojke.

Svetsko prvenstvo igra se od 23. septembra do 15. Oktobra. Odbojkašice Srbije će put Holandije krenuti u sredu, a nastupiće u grupi C. Turnir će otvoriti protiv Kanade 25. septembra (20.00), dan kasnije na programu je duel sa Bugarskom (16.00), nakon čega 29. septembra sledi meč protiv Nemačke (16.00). Prvu fazu turnira zaključiće duelima protiv Kazahstana 30. septembra (13.00), te Sjedinjenih Američkih Država 1. oktobra (19.00).

Plasman u drugu fazu izboriće po četiri reprezentacije iz sve četiri grupe, koje će nastaviti takmičenje u dve grupe sa po osam selekcija.

U četvrtfinale će se plasirati po četiri najbolje selekcije iz obe grupe.

Spisak igračica:

Tehničari: Bojana Drča (Crvena zvezda), Sladjana Mirković (Alba Blaž)

Korektori: Ana Bjelica (Valefolja), Tijana Bošković (Ezačibaši)

Libera: Teodora Pušić (Drezdener), Aleksandra Jegdić (Potsdam)

Blokeri: Jovana Stevanović (Busto Arsicio), Mina Popović (Fenerbahče), Maja Aleksić (Volero Le Kane)

Primači: Brankica Mihajlović (bez kluba), Bjanka Buša (bez kluba), Bojana Milenković (Hemik Police), Katarina Lazović (Monca), Sara Lozo (Saitama)