Na Zlatiboru razgovarano o ženskom preduzetništvu

Konferencija o ženskom preduzetništvu „Svako to može“, koju je organizovalo Udruženje građana „Zlata“ u saradnji sa Savetom za Rodnu ravnopravnost Opštine Čajetina, održana je u u Inovacionom centru na Zlatiboru. Razgovaralo se o poslovnoj, emotivnoj, prodajnoj i ličnoj edukaciji.

Biznis model i delovi, digitalna prodaja, upravljanje energijama emocija i novca, balans poslovnog i privatnog života bile su neke od tema konferencije koju je otvorila Slavica Brković, predsednica Udruženje građana “Zlata”. U pozdravnom govoru, ona je naglasila da je ideja udruživanja proistekla iz spoznaje da timski rad može da donese rezultate.

Predsednica Saveta za rodnu ravnopravnost opštine Čajetina Bojana Božanić, koja je i direktorka JP „Gold gondola Zlatibor“, istakla je da je ova konferencija dugo spremana i početak je jednog divnog projekta.

– Mi smo zajedno sa Udruženjem “Zlata” i Savetom za rodnu ravnopravnost opštine Čajetina realizovali ovu konferenciju da bi se okupilo što više žena i mladih koji su na početku svog razvojnog puta žena koje su se ostvarile u poslu. Naš je cilj da ih što više umrežimo, da im budemo veza kako bi one na jednom mestu mogle da dobiju odgovore i da budemo zajedno. Ovo je samo početak našeg rada na unapređenju znanja i iskustava – rekla je Bojana Božanić.

Obraćajući se učesnicama konferencije, Slađana Vulović, ispred opštine Čajetina, rekla je da opština podržava ovakve projekte.

Današnja konferencija okupila je žene iz cele Srbije, koje žele da se ostvare kao preduzetnice, kao i sve one koje smatraju da mogu doprineti daljem razvoju ženskog preduzetništva kroz razmenu iskustava, edukacije, inovacije i kreativnosti.

Učesnice su su se složile s organizatorima da je dobro razvijeno preduzetništvo odlika ekonomski stabilnih tržišta, te je osnaživanje ovog sektora od ključne važnosti za dalji ekonomski razvoj, smanjenje nezaposlenosti i povećanje privrednih subjekata koji plaćaju porez.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *