DESPOTOVAC- U toku je izgradnja novog regionalnog puta Despotovac-Ćuprija u dužini od 21,4 kilometra. To je najbliža je veza Gornje Resave i autoputa, odnosno međunarodnog Koridora 10. Rok za završetak radova je 30. jun 2021. godine, što će turistima omogućiti najbrži put do manastira Manasija, Resavske pećine i Lisina. Investitor je JP Putevi Srbije, a radove izvodi PZP Kragujevac. Radovi su završeni od nadvožnjak u Ćupriji do skretanja za Ivankovac, do kraja građevinske sezone radovi će biti obavljeni do Virina, a od sredine februara biće realizovana trasa Virine -Despotovac. Ukupna investicija je oko 1,2 milijarde dinara

-Za Gornju Resavu i Despotovac to je najbitniji put jer je najkraća veza ka Opštoj bolnici u Ćupriji, kao i najkraća veza ka autoputu. Biće obavljena rekosntrukcija svih propusta, širi se most na izlazu iz Despotovca sa 5,5 na 6,5 metra, kanali za atmosferske vode, signalizcija, praktično radi se novi put, a stara je samo trasa. Despotovčani dobijaju trotoar do od pruge do izlaza, obuhvaćena su sva autobuska stajališta. Radovi na novom putu biće obaveljeni do ulaza u Despotovac, odnsono prvog semafora, kaže predsednik opštine Desptovac Nikola Nikolić.

Pored Despotvca i prioritet opštine Ćuprija bila je i izgardnja puta ka Despotovcu. Pre svega zbog  industrijske zona od 500 hektara pored ovog državnog puta. Rekonstrukcija ovog puta veoma je važna za  Ćupričane, kao i za meštane Virina, Paljana, Ivankovca i Bigrenice.

Foto: Opština Ćuprija