SVILAJNAC-Predstava „Klopka“, u izvođenju Gradskog amaterskog pozorišta Centra za kulturu Svilajnac, imala je sinoć uspešnu premijeru pred punom salom.

„Klopka“ je kriminalistička komedija čuvenog francuskog dramskog pisca Tome Robera u režiji Jovana Grujića, koji ističe da je rad sa svilajnačkim glumcima amaterima na ovoj predstavi bio pravo uživanje:

„Naša predstava govori o borbi za istinu u mikrosvetu jednog malog čoveka koji ima svoje težnje, želje, nadanja, dela. On se, kao i mi, bori da dokaže svoju istinu, da opravda svoja dela, dok sa druge strane ima čvrstog i jakog, lukavog neprijatelja koji mu potura svoju istinu, svoje želje, svoja htenja. Borba je večita. I neka bude tako, jer to je život. I neka pobedi istina“ – rekao je Jovan Grujić.

Direktorka Centra za kulturu Jelena Dimitrijević kaže da je interesovanje publike bilo nikad veće i da su karte za premijeru „planule“ za dva dana:

„Osvežili smo gradsko amatersko pozorište i vartili ga na velika vrata. Nakon uspešne premijere, imaćemo zbog velikog interesovanja još nekoliko izvođenja u Svilajncu, a kasnije ćemo ostvariti neke saradnje i gostovanja. Naravno, planiramo da svake godine imamo novu predstavu. Ovo je inače 22. po redu predstava večernje scene amaterskog pozorišta koja je napravljena u kontinuitetu od osnivanja Centra za kulturu.“ – izjavila je ona.

U predstavi su igrali Aleksandar Nešković, Milena Nikodijević, Bogdan Panajotovksi, Diana Miladinović, Stefan Lazarević i Ratomir Savić, a režirao je Jovan Grujić.