„Očigledno je da neki Srbi na Kosovu i Metohiji imaju prevelike ambicije, ali ne možete da postanete funkcioner ako vam narod nije dao poverenje. Postavlja se pitanje koga Nenad Rašić i Rada Trajković predstavljaju u vladi privremenih prištinskih institucija. Možda svoje porodice, ali oni nisu predstavnici Srba sa Kosova i Metohije niti su predstavnici Beograda. Ja Radu Trajković poznajem preko 20 godina, gostovala je na TV Palma plus mnogo puta, ali ona se u stavovima promenila dijametralno suprotno od njenih stavova od pre 12, 13 godina i više. I moja poruka za nju je „ ti si srpska majka i ne daj da srpska majka izdaje Srbe na Kosovu i Metohiji“, rekao je gostujući na televiziji Pink predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma.

 

VUČIĆ NIJE MAŠINA I NE MOŽE VIŠE DA TRPI NEPRAVDU

Upitan da prokomentariše reakciju predsednika Srbije Aleksandra Vučića na imenovanje Nenada Rašića i Rade Trajković u takozvanu vladu Kosova Marković je rekao : „Vučić nije mašina, on je od krvi i mesa kao i svi mi i ne može više da trpi tu nepravdu. Mnogo je sastanaka bilo sa predsednicima država Evropske unije, funkcionerima Evropske unije, mnogo su ga lagali. Daću vam jedan primer, imali smo miting u Hali sportova u Jagodini, ja sam sedeo pored Vučića i njega je pozvao Generalni sekretar NATO Jens Stoltenebrg i rekao mu da ROSU ne mogu na sever Kosova i Metohije bez odobrenja KFOR – a i bez saglasnosti četiri predsednika opština sa severa Kosova i Metohije. I šta se desilo ? Kome mi da verujemo, ko je garancija ?“ upitao je predsednik Jedinstvene Srbije.

 

GDE JE KETRIN EŠTON

„Građani Srbije dobro znaju koliko su veliki pritisci na našu zemlju i predsednika Aleksandra Vučića od strane Evropske unije po pitanju Kosova i Metohije. Najbolji primer nepravde je Ketrin Ešton. Šta je uradila Ketrin Ešton koja je potpisnik Briselskog sporazuma ? Gde je Ketrin Ešton da kaže ko i zašto nije realizovao Briselski sporazum i formirao Zajednicu srpskih opština. Naš problem je što smo mi verovali da kada dođe do personalnih promena u međunarodnoj politici da će nešto da se promeni, ali globalna politika ostaje ista, setimo se samo šefova UNMIK -a, od Bernara Kušnera pa nadalje, oni su se menjali, ali globalna politika se nije menjala“, rekao je Marković

 

BORKO STEFANOVIĆU ZA KOGA TI RADIŠ

„Niko nema ništa protiv da opozicija kritikuje vlast, ali da ti odeš u Beč i lažeš o Srbiji i o pojedincima, lažeš i o meni i kažeš da u Beču ne podržavaju da ja budem predsednik Grupe srpsko – austrijskog prijateljstva u Skupštini Srbije, a ja nakon 5 dana od tog njegovog laganja dobijem zvaničan poziv iz austrijskog parlamenta da dovedem, kao predsednik Grupe srpsko – austrijskog prijateljstva u Skupštini Srbije, delegaciju u Savezni parlament Austrije. Takvi koji lažu o svojoj zemlji u inostranstvu su strani plaćenici i domaći izdajnici. I neka me napadnu za te reči, ali moje pitanje za Borka Stefanovića je „Za koga ti radiš, za čiju službu radiš, za CIA, MIA, DEA, šta si bre ti, koga ti lažeš? Je l ti to zadatak da ideš po inostranstvu i napadaš Srbiju“, izjavio je Dragan Markovć Palma na televiziji Pink. „ Razlog njegovog napada na mene je taj što mi nismo hteli da glasamo za njega da bude potpredsednik Skupštine Srbije, jer smatramo da ima odgovornost za štetne sporazume koje je potpisao vezano za Kosovo i Metohiju, a zbog kojih ni danas ne možemo glavu da dignemo. Ne možeš da ideš u inostranstvo i napadaš Srbiju. Takvi mora da shvate da je porodica broj jedan, a Srbija broj dva, ako izgubimo Srbiju gde ćemo da živimo“, poručio je Palma.