Bogat program, kreatvne radionice, predstave, takmičarske igre, vodičke ture, bioskop i zabava za celu porodicu očekuju posetioce Prirodnjačkog centra tokom prvomajskih praznika.

Najavljeno lepo vreme tokom praznika poslužiće za piknik koji se organizuje uz muziku u atraktivnom ambijentu Dino parka. Osim toga, najmlađe očekuje radionica na kojoj će praviti venčiće od cveća, igračke za balončiće, razne insekte i uz put naučiti nešto novo. Spremna je i lutkarska predstava za decu “Kad porastem biću…”, kao i bioskop i takmičarske igrice u kojima namlađi posetioci najviše uživaju u igranju na travi i nadmetanju u zabavnim kreativno-sportskim igrama. U slučaju lošeg vremena svi programi biće održani unutra, ne otkazuje se ni jedan sadržaj!

Inače, Prirodnjački centar Srbije beleži godišnje oko 100.000 posetilaca iz celog regiona, a jedno je od nezaobilaznih mesta za porodične izlete i ekskurzije i lider naučno-obrazovnog turizma u regionu. Sa devet stalnih postavki, mnoštvom gostujućih izložbi i ekskluzivnim novitetima svake sezone, privlači i sve veću pažnju javnosti. Tako je od nove sezone Prirodnjački centar bogatiji za novi Akvarijum, sa više od 300 vrsta riba iz Afričkog jezera Malavi, čime je dobio i svoje prve žive stanovnike, a tu je i nova izložba „Fluorescentni minerali“ i dva nova eksponata praistorijskih vodenih gmizavaca. Takođe, sve izložbe su digitalizovane sistemom QR kodova, pomoću kojih posetioci mogu dobiti informacije o eksponatima i putem digitalnih platformi. Specifični i moderni spoj nauke, obrazovanja, kulture i zabave čini Prirodnjački centar jedinstvenom turističkom atrakcijom u kojoj podjednako uživaju sve generacije.

 

Sve satnice i termine mogu se videti na sajtu www.природњацкицентар.рс

Prirodnjački centar za praznike radi svakog dana od 10 do 18 časova.

Program za 29. i 30.april

 

29.april

11h Vodička tura

12h Kreativna radionica Čudesna bašta

13h Bioskop

14h Vodička tura

15h  Kreativna radionica Šarena su krila veselih leptira

16h Bioskop

30.april

11h Vodička tura

12h Kreativna radionica Šarena su krila veselih leptira

13h Vodička tura

14h Predstava za decu Makisna laboratorija

15h  Kreativna radionica Čudesna bašta  

16h Bioskop

 

Predlog programa za 1.i 2.maj

Posetioci će imati prilike da uzivaju uz muziku na pikniku u Dino parku tokom prvomajskih praznika.

1.maj

11h Vodička tura

12h Kreativna radionica Priroda je cveća puna na glavi nam majska kruna

13h Vodička tura i Takmičarske igre

14h Lutkarska predstava za decu „Kad porastem biću...“

15h  Kreativna radionica Igračka za balončiće

16h Bioskop

 

 

2.maj

10h-18h Lov na znanje

11h Vodička tura

12h Kreativna radionica Bube lude

13h Vodička tura

15h Kreativna radionica Čudesna bašta  

16h Bioskop