JAGODINA- Predsednik Skupštine grada Jagodina Dragan Marković Palma obišao je danas sela Bresje i Dragoševac, koja su najviše stradala u jučerašnjoj poplavi, te onima koji su pogođeni stihijom uručio hranu i sanitarne pakete, kao i topli obrok za svakog člana domaćinstva. Sledeće nedelje počnje rekonstrukcija Doma kulture u Dragoševcu, a grad će pomoći svima koji su ugroženi od Leštara do Dragoševca i Jagodine do Dragocveta, kao i Laništu i gradu gde je voda ušla u podrume. Pod vodom su bile kuće, ekonomski objekti, bašte i njive. Kako je rečeno u razgovoru sa meštenima, korito reke Lugomir je ranije prošireno, ali dogodila se viša sila, odnosno palo je 100 litara kiše po kvadratu u kratkom vremenu i to je nemoguće odbraniti.

-Preko 12 sela je poplavljeno u jučerašnjem nevremenu, voda se slivala sa brda u Belicu i Lugomir. Očekujemo da država pomogne, jer 15 gardova u Srbiji je pretrpelo štetu. Komisije su na terenu i najdaje za mesec dana vrednost štete biće isplaćena, rekao je Marković.

Svi koji imaju problem sa hranom i vodom za piće mogu da se obrate i istog dana biće im dostavljeno.    GRAĐANI ŠTETU MOGU PRIJAVITI NA BROJEVE TELEFONA 244-763 i 244-762 OD 7 ČASOVA DO 18 ČASOVA, I NA BROJ TELEFONA 8221220.