Delegacija Opštine Čajetina u poseti Sloveniji

 

Rogaška Slatina– Nakon što je delegacija Opštine Rogaška Slatina prošlog avgusta bila počasni gost Festivala sportskog filma na Zlatiboru, opština Čajetina mi se sada nalazi u uzvratnoj poseti toj slovenačkoj opštini i festivalu sportskog filma koji oni organizuju. Poklopilo se da upravo danas u Rogaškoj Slatini startuje međunarodna biciklistička „Trka kroz Sloveniju“ i dobili smo informaciju da će u ekipi Bahrein biti i Dušan Rajović, reprezentativac Srbije i trenutno naš najbolji biciklista. To je još jedna sportska manifestacija koja nas povezuje, jer se jedna od etapa biciklističke „Trke kroz Srbiju“ odvija na Zlatiboru. Turizam i sport su dve stvari na koje naše dve bratske opštine polažu veliku pažnju i zbog toga je i logično što se naša saradnja sve više proširuje – izjavio je predsednik Opštine Čajetina Milan Stamatović, koji sa najbližim saradnicima boravi u trodnevnoj poseti Sloveniji.

Župan Rogaške Slatine Branko Kidrič je delegaciju Opštine Čajetina upoznao sa znamenitostima ovog mesta sa statusom banje sa kontinuiranom tradicijom od 1803. godine, a Zlatibor ove godine proslavlja 130 godina organizovanog bavljenja turizmom na ovoj danas najposećenijoj planini Srbije. „U toku je izgradnja turističkog panoramskog tornja visine 106 metara kao i velikog broja biciklističkih staza čime ćemo premrežiti kompletnu teritoriju opštine“, naglasio je Kidrič.

Tokom posete Rogaškoj Slatini delegacija Opštine Čajetina će posetiti fabriku najkvalitetnijeg kristalnog stakla „Rogaška“, kozmetičku kuću „Afrodita“, radionicu za izradu orgulja Škarbl, kao i Muzej Anin dvor u kome se nalazi sjajna kolekcija posvećena dinastiji Karađorđević, projekat koji je tokom svog mandata župan Kidrič realizovao sa svojim saradnicima. Delegacije dve opštine su dogovorile produbljivanje saradnje prvenstveno u oblasti turizma, ali i u privrednom, sportskom i kulturnom smislu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *