Ministar Gašić obišao poplavljenu industrijsku zonu u Jagodini

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić obišao je danas poplavljenu industrijsku zonu u Jagodini gde su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije angažovani i tom prilikom izjavio da su oni prethodna tri dana imali 821 intervenciju i 317 evakuacija…

„Samo protekla tri dana Sektor za vanredne situacije je imao 821 intervenciju, 317 evakuacija i spasavanja, 1.817 naših pripadnika je neprekidno angažovano u protekla tri dana. Nažalost, radili smo i na prevenciji, tri dana pre ovih velikih padavina naši pripadnici su pokušali, tamo gde imamo indicija da će da dođe do poplavnog talasa da upozore stanovništvo i sve industrijske zone“, rekao je ministar Gašić dodajući da neki to upozorenje ne shvataju ozbiljno.

Ministar se zahvalio pripadnicima Sektora za vanredne situacije na ogromnom trudu, koji su neprekidno sa građanima širom Srbije.

„Pedesetšest vanrednih situacija, to je jako puno, mnogo kiše je palo, preko 100 litara ovde je palo u proteklih 48 sati. Radićemo na prevenciji da možemo da zaštitimo i fabrike i stanovništvo, zgrade, kao i useve, poljoprivredna dobra“, poručio je ministar Gašić.

Gradonačelnik Ratko Stevanović se zahvalio ministru Gašiću na dolasku u Jagodinu i istakao značaj njegove podrške na saniranju štete nastale u poslednjih 20 dana.

„Mi smo uz pomoć Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije, Crvenog krsta, Srbijavode uspeli da odbranimo grad u najvećim delovima, imamo štete u jednom delu. Ekipe će i dalje biti  na terenu, vanredna situacija je u toku, pomažemo građanima, preduzimamo mere da otklonimo štete u narednom periodu“, istakao je gradonačelnik Jagodine.

Saša Ignjatović, načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Jagodini rekao je da je  u  Pomoravskom okrugu proglašena vanredna situacija u Gradu Jagodini i svim ostalim opštinama, kao i da se saniraju posledice poplava.

„Pripadnici Sektora za vanredne situacije i Gradskog štaba trenutno na lokaciji nove industrijske zone vrše crpljenje vode iz ovog poplavljenog područja. Imali smo dosta intervencija, 25 spasenih lica samo u ovom talasu od 15. juna, evakuisali smo ugrožena lica iz sela Trnava, u naselju Železnički most, prethodno u Dragoševcu, svuda smo na terenu gde je potrebno. Ono što je najbitnije, nema stradalih lica“, poručio je Ignjatović.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *