SVILAJNAC- Ekipe KJP “Morava” Svilajnac i su na terenu, gde u više sela rade na raščišćavanju i saniranju štete koju su izazvale obilne padavine i bujične vode prethodnih dana.

Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović izjavio je da su danonoćno sve ekipe na terenu i prate situaciju na rekama, te da nije bilo većih problema:

„Problema je bilo u Vojski sa rekom Trstenom koja se izlila, ali u manjim razmerama nego prvi put. Nije poplavljena ni jedna kuća, bilo je izlivanja na poljoprivrednom zemljištu i u pojedinim dvorištima. Sada je u redu, Trstena je u koritu. Imali smo izlivanja kod Subotice, u nebranjenom području, to znači da je to na mestu koje je ostavljeno kada naiđe ovako velika voda da ima gde da ode, a da nije naseljeno područje. Desna obala ka selu je zaštićena i tu nema nikakvih problema. Što se tiče Svilajnca tu nema nikakvih problema, niti ih očekujemo, sam grad dobro je zaštićen. Poplavljena su u Dubnici i Troponju dva dvorišta, tu se voda povukla i ništa od kuća nije poplavljeno“ – izjavio je Milanović i rekao da je situacija pod kontrolom, a da će nadležne ekipe na terenu raditi na sanaciji i da se situacija prati svuda dok traju padavine.

Zamenik predsednika opštine Dragana Radević obišla je sa Crvenim krstom danas poplavljena domaćinstva u Troponju i Vojski, gde je osim osnovnih namirnica, vode i sredstava za higijenu pružena sva druga trenutno neophodna pomoć.