U Kulturnom centru „Dositej Obradović“ u Batočini, a u organizaciji batočinske bilbioteke „Vuk Karadžić“, održana je promocija prve zbirke pesama za decu Dečje „muke“ mlade pesnikinje Milice Veljović. Ona je odlučila da prva zvanična predstavljanja knjige budu u njenom gradu, u kojem je završila osnovnu i srednju školu pre nego što je upisala i završila, kao jedan od najboljih studenata, Fakultet pedagoških nauka u Jagodini.

Miličine pesme su, kako se na promociji moglo čuti, spoj onih pesama koje proističu iz tradicije Jovana Jovanovića Zmaja i onih posve modernih, u kojima poziciju lirskog subjekta zauzimaju i dete i odrasli.

Uprkos nadošloj Lepenici i kiši koja je izazvala nezgode za stanovnike Batočine, sala je bila dupke puna. Na promociji su govorile v.d. direktora biblioteke Ivana Gavrilović Miladinović, bibliotekar i lektor knjige Radmila Krstić, ali su se odazvali i recenzenti, autorkini profesori srpskog jezika i književnosti sa Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini, Ilijana Čutura i Branko Ilić. Oni su istakli da je, uprkos tome što je ova knjiga Miličin prvenac, njen pesnički glas već zreo, a da je njeno razumevanje deteta duboko. Nije ni čudo, jer Milica je učiteljica i deca su deo njenog svakodnevnog života. Pored toga, deca sa kojom radi ilustrovala su knjigu i zajednički napisala jednu pesmu u njoj. Naravno, deca su oplemenila i samu promociju: za klavirom je bila Dunja Elez, a pesme iz knjige kazivali su recitatori Dušan Stojanović, Milica Krstić i Damjan Nikolić.