JAGODINA- Na današnjoj sednici Skupštine grada Jagodina odbornici su razmatrali i usvojili sve tačke dnevnog reda koje se odnose na predloge iz budžeta, poljoprivrednu i politiku ruralnog razvoja, urbanizma, javnih prihoda i održvanju zelenih površina. Zatim o nagradama za učenike osnovnih i srednjih škola, te predlozima za razrešenje i imenovanje u organima i ustanovama. Skupštinom je presedavala zamenica predsednika Snežana Vukašinović, jer je predsednik Dragan Marković Palma bio, zbog obaveza, odusatan.

-Elementarne nepogode koje su pogodile teritoriju grada Jagodina 26. maja, 2-3. juna ,  11-12. juna i 15-16. juna donele su padavine veće od onih 2014. godine. Izavane su katastrofalne štete, danas nema ni jednog naselja ili dela teritorije da nije pretrpeo štetu. Bez obzira da li je sliv Belice ili Lugomira, domaćinstva su popolavljena, bunari neupotrebljivi. Štete su najveće u Trnavi, katastrofalna šteta je u Dražmirovcu gde je došlo do promene konfiguracije terena, nestali su putevi, vodotokovi, dvorišta i kuće su poplavljeni. Grad je pristupio otklanjanju šteta, kao i borbi sa stihijom. Samo je 26. maja palo preko 100 litara kiše po kvadratu, što je dovelo do poplava u gradskom području, naseljima Strelište i Sarina Međa. Velika kiša pala je 2-3. juna ali veće štete nije bilo, 11-12. jun, odnosno 15-16. jun branili smo grad od popolave i većih šteta. Uspeli smo u tome, grad je spašen, rekao je komandant Štaba za vanredne situacije I gradonačelnik Ratko Stevanović,

On se zahvalio MUP Srbije, JP Srbijavode, Crvenom krstu, a posebno JKP Standard i ostalim javnom preduzećima, te najavio finansijske nagrade za spasioce. O poplavama i štetama govorili su načelnik Pomoravskog okruga Goran Milosavljević, Nikola Radosavljević poslanik SNS, odbornici Dušan Marković, Goran Jeličić i Mita Arsić.