Svilajnac je ove godine domaćin PETOG KAMPA RITMIČKE GIMNASTIKE u organizaciji Gimnastičkog kluba „EVITA“ uz podršku Opštine Svilajnac, na kome ove godine učestvuje rekordan broj od 160 devojčica, koje osim iz Srbije, dolaze i iz Gruzije, Bugarske, Hrvatske i Rusije.

Ove godine, kao jedan od trenera kampa, gostuje olimpijska šampionka Olimpijade u Tokiju, Laura Traets iz Bugarske, koja je istakla kako je njena misija da motiviše devojčice da se bave gimnastikom i ostvaruju rezultate i da prenosi svoja iskustva.

Kamp je zvanično otvorio predsednik Opštine Svilajnac, Predrag Milanović i koji je poželeo dobrodošlicu učesnicama kampa i lep boravak u Svilajncu:

“Posebno mi je drago što vas ima u ovolikom broju i nadam se da će jednog dana neko od vas moći da se pohvali olimpijskom medaljom i velikim uspehom. Opština ne vodi računa samo o klubovima, već dosta ulaže i u sportsku infrastrukturu, kako bi deca imala gde da treniraju, a trudićemo se da još više podržavamo sve naše klubove, a naročito “Evitu” koja radi fenomenalan posao za našu decu i naš grad” – izjavio je Milanović.

Ljubov Barikina, bivša ruska reprezentativka u ritmičkoj gimnastici i sada uspešni trener i Vjera Silajeva, koja je uspešni trener olimpijskog šampiona, i na ovom kampu vode projekat “Umetnost u sportu”, koji postoji skoro deset godina i kontantno se razvija:

“Ove godine imamo više učesnika, što znači da radimo dobru stvar i napredujemo. Organizacija kampa je jako dobra i devojčice su motivisane da steknu nova znanja i veštine. To je još jedan plus u mom projektu “Umetnost u sportu”, objasnila je Ljubov Barikina, bivša članica nacionalnog tima Rusije, Master Internacionalne škole sporta, čija su izuzetna dostignuća u oblasti ritmičke gimnastike povezana i sa time što ima diplome tri različite visoke škole, dve iz Nemačke i diplomu Ruskog državnog univerziteta fizičke kulture, sporta i turizma. Bila je i trener juniorskog tima Nemačke, koreograf čuvenog festivala „Alina“ , a ima i svoje nastupe i performanse širom Nemačke, Rusije i celog sveta.

Kamp traje do 10. avgusta, kada će na završnoj priredbi devojčice pokazati šta su naučile.