Grad Jagodina je domaćin organizacije Sportsko-obrazovnog kampa za mlade iz dijaspore i regiona Jagodina 2023. Realizacija projekta je u toku, počela je 3. avgusta i tajaće do 11. Pokrovitelj je Kabinet ministra bez portfelja zadužen za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa sa dijasporom i Grada Jagodine. Juče, u Jagodinu doputovalo je i smešteno 101 malih sportista fudbalera -prosek godina je 10.

Deca su smeštena u Domu učenika srednjih škola, ishrana je u restoranu „Tigar, sportske-fudbalske aktivnosti, treninzi i utakmice na gradskom stadionu, slobodne aktivnosti u Akva parku.

Posetiće: Muzej voštanih figura, ZOO-vrt, Zavičajni muzej, izletište Potok, izletište Kočin hrast, Pedagoški fakultet i u Kulturnom centru pogledaće dečiji film.

Organizovano je Veče dijaspore sa koncertom Željka Vasića  i dva tematska predavanja o ishrani, odmoru i oporavku mladih sportista kao i razvijanje psiholoških veština u sportu.

Pripremljeni su izleti:  manastira Ravanica, Manasija, Park maketa srednjovekovnih manastira u Despotovcu, Prirodnjački centar „Dino park Jura“ i  kuća Stevana Sinđelića u Svilajncu.