RUMUNSKA AMBASADORKA U POSETI OPŠTINI SVILAJNAC

Opštinu Svilajnac posetila je danas ambasadorka Rumunije Silvija Davidoju i tom prilikom sastala se sa predsednikom opštine Svilajnac Predragom Milanovićem, gde su razgovarali o mogućnostima za dalju saradnju i zajedničke projekte.

„Ovo je moja prva poseta kao ambasadorke Rumunije u Srbiji opštini Svilajnac, ali nije moj prvi dolazak u Svilajnac. Bila sam ovde prošle godine sa delegacijom ambasadora Evropske unije i još tada bila sam oduševljena kako opština izgleda i funkcioniše. Razgovarali smo o potencijalnim saradnjama u budućnosti i načinima povezivanja rumunske i vlaške nacionalne manjine“ – izjavila je Njena ekselencija gospođa Silvija Davidoju.

Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović istakao je mogućnost povezivanja sa rumunskim narodom sa kojim nas povezuju jake veze i zajedničko nasleđe:

„Trudićemo se da unapredimo odnose i da zajednički učestvujemo u različitim projektima, kako bismo razvijali i učvrstili saradnju i partnerstvo“ – izjavio je Milanović.

Ambasadorka Rumunije Silvija Davidoju ovom prilikom istakla je i da Srbiju i Rumuniju povezuje tradicionalno prijateljstvo, koje se ogleda u jakom bilateralnom odnosu, snažnoj ekonomskoj razmeni i prekograničnoj saradnji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *