JAGODINA- Policija i Osnovno javno tužilaštvo u Jagodini povodom tvrdnji J.R. u medijima o desetogodišnjem nasilju u porodici, praktično su negirali postojanje takvog krivičnog dela, odnosno u sprovedenom postupku navodi iz prijava nisi dokazani i one su odbačene.

U izjavama medijima J.R. je tvrdila da su deset godina ona i njen sin iz prvog braka bili ,,žrtve porodičnog nasilja, psihičkog i fizičkog”, da je o tome ,,znala javnost Jagodine”, pominjala je umešanost lekara- patologa iz Ćuprije, kao i da su za to znali ljudi iz zdravstvstvenih ustanova, policije i tužlaštva. Plašila se za život sina i najbliže porodice te slučajeve nasilja nije ,,prijavljivala policiji ili da se iz Jagodine vrati u
rodni Zrenjanin”. U tim medijima se sugeriše da je slučaj možda mogao da završi kao masakr u Gradačcu u BIH, ali priča ima drugačiji rasplet jer je u toku sudski postupak protiv te žene u Višem sudu u Jagodini za pokušaj teškog ubistva bivšeg supruga.

-Pripadnici Policijske uprave u Jagodini postupali po prijavama sa elementima nasilja u porodici J. R. O svim događajima i postupanjima su obaveštena nadležna tužilaštva kojima su dostavljeni izveštaji kao i Gradski centar za socijalni rad kojima se možete obratiti za više informacija, stoji u odgovoru policije.

-Osnovno javno tužilaštvo je u toku 2022. godine po službenoj dužnosti formiralo predmet povodom krivične prijave punomoćnice oštećene, radi utvrđivanja postojanja opravdane sumnje za izvršenje krivičnog dela iz člana 194. KZS (nasilje u porodici), i predistražni postupak pred ovim OJT je u toku.

Njen bivši suprug iz Jagodine u vezi događaja je saslušan u PU Jagodina u svojstvu građanina. Nasilje u porodici J.R.  prijavljivano je tri puta tokom 2022 godine i o tome je doneta javnotužilačka odluka, odgovor je OJT Jagodina.

Neznavnično smo saznali da je Osnovno javno tužilaštvo u Jagodini nakon detaljnih provera, te anonimne prijave odbacilo kao neosnovane.

Takođe smo nezvanično saznali, da je pri kraju sudski postupak protiv J.R. u Višem sudu u Jagodini za pokušaj teškog ubistva bivšeg supruga.