Nekoliko desetina hiljada posetilaca pozdravilo je učesnike Viteškog festivala ,,Despoto Stefan Lazarević” u arhaičnom ambijetu Milivske klisure kod Despotovca koji se nije menjao kroz vekove, kamena crkva, klisura, reka Milivka…. Festival je doživeo veliki uspeh i održan u okviru 31. Dana srpskoga duhovnog preobraženja, uprkos neviđenoj i neprimerenoj negativnoj kampanji preko društevnih mreža i portala, kao i nerazumnim komentarima prethodnih organizatora koji su u istom terminu održali slični festival u Beogradu.

Prvog dana, na otvaranju Viteškog festivala predsednik udruženja ,,Grac” Trućevac, jednog od organizatora festivala, Nenad Radovanović rekao je da Despotovac nastavlja vitešku tradiciju Despota Stefana koji je bio član Viteškog reda zmaja. Prve večeri, u petak, nastupio je KUD “Buk” i bend Pinzgauer iz Paraćina.
Drugi dan Viteškog festival, u subotu, bio je rezervisan vitezove i koncert.
Nekoliko desetina hiljada posetilaca pratili su konjička nadmetanja, takmičenja u mačevanju i streličarstvu,  sokolarske igre i viteške borbe, pojedinačne i masovne.
Zatim je usledio muzički program. U predprogramu nastupio je Aleksandar Miloradović iz Milive sa mini koncertom na harmonici, nastupio je i Hor Centra za kulturu “Sveti Stefan, despot srpski”, a za kraj festivala i koncert Dejana Petrovića i Big benda.
Festival je popred udruženja gradjana “Grac” Trućevac, organizovala Opština Despotovac, Javno preduzeće “Resavska pećina” i Centar za kulturu “Sveti Stefan, despot srpski.

Foto Opstina Despotovac