Prošle nedelje od 10. – 17. septembra u Skoplju, održan je tradicionalni teniski turnir za decu do 14 godina “ČERI KUP” na tvrdoj podlozi.

Na ovom kvalitetnom takmičenju učestvovalo je preko 100 igrača iz više zemalja u 4 konkurencije, a boje Srbije branili su najmlađe devojčice i dečaci, članovi JTK “Jagodina” iz Jagodine.
Tenisku Jagodinu u glavnom gradu Severne Makedonije, Skoplju, pretstavljalo je 8 igrača, 6 devojčica i 2 dečaka i ostvarili izvanredan uspeh.
U konkurenciji devojčica do 14 godina Ena Dojčinović(14) je ostvarila plasman među 8 najboljih i u singlu i dublu, dok je kod dečaka Ognjen Ristić (14) takođe igrao u četvrtfinalu, dok je u dublu sa partnerom Pavlom Stoiljkovićem iz Leskovca došao do polufinala.
Vanja Sudar (7) je osvojio Turnir za dečake do 10 godina, a u daleko jačoj konkurenciji izgubio u taj-brejku polufinala do 12 godina, iako je od svih igrača mlađi od 3 do 5 godina.
Bliznakinje Laura i Danica Adamović(8) su na Turniru do 10 godina osvojile 1. odnosno 2. mesto, a kao najmlađe u konkurenciji do 12 godina izgubile u polufinalu.
Dunja Blagojević (8) je u konkurenciji devojčica do 10 godina ušla među 8 najboljih, a na tzv. crvenom Turniru do 8 godina igrala polufinale.
Najmlađa od devojčica iz našeg grada Tea Dojčinović (7) je igrala B finale Turnira do 8 godina.
Lara Sudar, sestre Lena i Mia Lazarević, inače isto članice našeg kluba iz objektivnih razloga nisu učestvovale na Čeri Kupu u Skoplju, a sigurno je da bi svojim kvalitetom doprineli još boljem uspehu naših mladih tenisera iz Jagodine.
Posebno treba istaći da su svih 7 dana uz naše najmlađe tenisere po 10 sati dnevno na terenima Aleksandar Palas u Skoplju bili i treneri Nikola i Andrija Jevtić, koji su nesebično pomagali svojim učenicima u ostvarivanju što boljih rezultata.
Narednog vikenda na teniskim terenima Teniske Akademije “Tipsarević” u Beogradu se održava završni Turnir za ovu takmičarsku sezonu u Srbiji. Na rang listi dečaka do 10 godina nagradu kao prvoplasirani dobiće Vanja Sudar, dok će na listi devojčica do 10 godina , Laura i Danica Adamović osvojiti nagradu za 1. odnosno 2. mesto. U konkurenciji klubova iz Srbije ekipno do 10 godina, naš klub je 2. na rang listi, odmah iza TK Crvena Zvezda, a na 5. mestu za tenisere od 8-12 godina, i to sa daleko manje takmičara od ostalih klubova.
Valja podržati ove devojčice i dečake, mlade tenisere i njihove trenere, jer na jedan dostojanstven i častan način pretstavljaju klub, Grad Jagodinu i svoju zemlju Srbiju.