SVILAJNAC- Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović još jednom je podsetio odbornke na najvažnije projekte u gradu i selima koji su urađeni i planirani, istakavši da je ovo godina najvažnijih i najvećih projekata u infrastrukturi.

U periodu između dve sednice završen je i otvoren dom kulture u Bobovu, radi se u Gložanu, a radiće se u Lukovici, kao i sređivanje zajedničkih prostorija u Sedlaru. U Bobovu je završen deo vodovodne mreže, rekonstruisan je put Mačevac-Vojska i Sedlare-Kupinovac, a pri kraju je i put Roćevac-Đurinac. U toku je rekonstrukcija Bisićeve ulice, a radiće se i rekonstrukcija ulice Kraljevića Marka i deo Radničke kod vrtića, kao i putevi u Gložanu i Crkvencu. Dve fabrike u Novoj zoni privređivanja grade svoje pogone, Alkom sistemi završavaju izgradnju hale, a Doku san je u izgradnji. Počeo je i projekat navodnjavanja Resavske celine u saradnji sa JVP „Srbijavode”.

Na dnevnom redu našlo se 17 tačaka, a među njima je i Odluka o usvajanju Izveštaja o izvršenju budžeta opštine Svilajnac za period od 1. januara do 30. septembra 2023. godine.

Potvrđen je mandat odborniku Drakčetu Rakiću, penzioneru iz Đurinca sa izborne liste „Aleksandar Vučić – za našu decu“.

Usvojeni su programi i planovi rada ustanova sa teritorije naše opštine.