DESPOTOVAC-Predsednik Privremenog organa opštine Despotovac, dr Zlatko Marjanović, je posetio Zlatovo. Sa svojim saradnicima i kandidatom za odbornika u Skupštini opštine Despotovac, Lukić Milošem, kao i članovima Mesne zajednice i meštanima sela Zlatova, razgovarao je o rešenju zahteva i problema Zlatovčana.

Nakon Zbora u selu Zlatovu, održanog 5. novembra, kom je prisustvovao i predsednik Privremenog organa opštine Despotovac, dr Zlatko Marjanović i tom prilikom razgovorao sa meštanima, predsednik je izašao na teren i na licu mesta se uverio u zahteve i probleme meštana. Na zahtev meštana je obezbeđen kamen kako bi se u ovoj Mesnoj zajednici uredili poljski putevi. Predsednik je obišao i školske prostorije koje će biti adaptirane i posle više od dvadeset godina stavljene u funkciju, baš kao i školsko zvono koje će ponovo odzvanjati ovim selom. Jedan od glavnih zahteva meštana sela, za koji je predsednik rekao da će biti ispunjen u najkraćem roku, je bio i postavljanje ležećih policajaca ispred osnovne škole, kako ne bi bila ugrožena bezbednost dece, osim toga biće postavljena i saobraćajna signalizacija na frekventnim raskrsnicama u selu.

Nakon Zlatova, predsednik Privremenog organa opštine Despotovac, dr Zlatko Marjanović je obišao i susedno selo Grabovicu, i u ovom selu je problem sa saobraćajem isti kao i u Zlatovu, pa je u planu da se i u ovom selu postave ležeći policajci ispred osnovne škole, kako bi se povećala bezbednost dece. Predsednik je osim o tome, sa predsednikom Mesne zajednice Grabovica, Ilić Strahinjom, razgovarao i o dodatnom uređenju makadamskih puteva koji će biti sprovedeni u narednom periodu u ovom selu.