ZAVETNICI: USRED BUNDESTAGA “KOSOVO JE SRBIJA”

 

Delegacija Nacionalnog okupljanja boravi u poseti Nemačkoj na poziv Alternative za Nemačku (AFD), jedne od najjačih opozicionih stranaka u toj zemlji. Delegaciju Nacionalnog okupljanja predvodi predsednik Srpske stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski, a prva fotografija koju je objavila iz Nemačke oduševila je sve u Srbiji.

– U Nemačkoj i svuda: Kosovo je Srbija! Danas sam u Berlinu u Bundestagu imala susret sa predsednikom Alternative za Nemačku, Tinom Krupalom. Njegova AFD je vodeća suverenistička i državotvorna opcija u Nemačkoj – napisala je Milica Đuršević Stamenkovski na svom Fejsbuk nalogu uz fotografiju sa Krupalom na kojoj zajedno drže majicu sa porukom “Nema predaje” i siluetom Kosova i Metohiju u bojama srpske zastave.

AFD je desničarska stranka u usponu čiji je uspeh na poslednjim izborima zabrinuo sve u EU imajući u vidu da se ta stranka protivi politici Brisela i podržava Srbiju u odbrani Kosova i Metohije. AFD je u nemačkom parlamentu podneo zahtev za povlačenje priznanja nezavisnosti samoproglašene “Republike Kosovo”.

Đurđević je u nekoliko navrata isticala da ne želi izlovanu Srbiju već Srbiju koja će sarađivati sa suverenističkim partijama širom Evrope. Ona je i pozvala suverenističke političke snage širom Evrope da dignu glas protiv uklanjanja spomenika srpskim vojnicima palim u Prvom svetskom ratu iz Prištine, što je učinjeno na zahtev tzv. ambasada francuske i nemačke.

– Nacionalno okupljanje će izvesti Srbiju iz briselske izolacije. Mi Srbi u ovoj političkoj borbi nismo usamljeni. Mi smo dio velikog talasa evropskih suverenističkih snaga koji je aktuelan u Evropi. Kao i ostale državotvorne snage na starom kontinentu zalažemo se za Evropu nacija i sloboda – poručila je ona tada.

Sa njom u delegaciji nalazi se i funcioneri Srpske stranke Zavetnici Dušan Proroković i Danijel Igrec

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *