DAČIĆ : KLJUČ STABILNOSTI SRBIJE JE U BEOGRADSKIM I POKRAJINSKIM IZBORIMA

„Ključ političke stabilnosti u Srbiji su izbori za Skupštinu Autonomne pokrajine Vojvodine i izbori za Skupštinu grada Beograda i zato je obaveza i Srpske napredne stranke i koalicije SPS – Jedinstvene Srbija – Zeleni Srbije da pobedimo na tim izborima, jer ćemo u ostalom delu Srbije na republičkim izborima imati apsolutnu većinu“, rekao je predsednik SPS Ivica Dačić na mitingu koalicije SPS – Jedinstvena Srbija – Zeleni Srbije, čija lista nosi naziv „Ivica Dačić – premijer Srbije“, koji je održan u hali SPENS u Novom Sadu. „Nije bitno kako se opozicione partije i njihove liste zovu, oni su svi DOS i oni kažu da će biti „6. oktobar“, ali što bi rekao Slobodan Milošević „malo morgen“. Svi ti iz opozicije će da propadnu na izborima 17. decembra. Naši ključni prioriteti su socijalna pravda i patriotozam. Pobeda Srpske napredne stranke i koalicije „SPS – Jedinstvena Srbija – Zeleni Srbije“ na republičkim izboirima17. decembra značiće nastavak politike stabilnosti politike mira, izgradnje infrastrukture, novih fabrika, novih radnih mesta i većih plata i penzija“, poručio je Dačić, koji je na binu SPENS- a izveo unuka bivšeg predsdnika Jugoslavije i Srbije Marka Miloševića koji je na izbornoj listi „Ivica Dačić – premijer Srbije“ treći na listi iza Dačića i Dragana Markovića Palma. Dačić je rekao da je pre tačno 35 godina, 19. 11. 1988. godine održan čuveni miting na Ušću u Beogradu na kojem je govorio Slobodan Milošević i čiji je slogan tada bio „Srbijo iz tri dela ponovo ćeš biti cela“. „35 godina kasnije ne menjamo nijednu reč“, naglasio je Dačić.

PALMA : ZABRANITI UVOZ MRZLOG MESA U SRBIJU, MIGRANTE VRATITI U ZEMLJE POREKLA

„Mi treba da u narednom periodu gedamo kako da pomognemo gospodinu poljoprivrednom proizvođaču i gospodinu paoru. Treba da se zabrani uvoz mrzlog mesa u ovu bogatu Srbiju. Kaže neko „jeftinije je u Evropi“. Nije tačno. Evropska unija ima kvote za proizvodnju mesa i žita i kada nemaju gde sa mesom šalju ga u zemlje van Evropske unije, u Srbiju. Taj uvoz ne sme biti konkurencija srpskom poljoprivredniku i zato treba zabraniti uvoz mrzlog mesa u našu zemlju. Što se tiče protesta pojedinih poljoprivrednika, nije rešenje u blokadi puteva, rešenje je u razgovoru sa nadležnim ministarstvom i Vladom Srbije“, rekao je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma. „U poslednje vreme se u pojedinim mestima na severu Vojvodine uvukao strah u stanovnike zbog migranata i sve češće obračuna među migrantima. Migrante treba vratiti u zemlje njihovog porekla, jer dobar deo njih više nije u tranzitu kroz Srbije nego ostaju ovde, a Nemačka ih više neće“, izjavio je Marković i poručio da je dobitna kombinacija za Srbiju „Vučić predsednik Dačić premijer“.

BAJATOVIĆ : NIKO NE MOŽE DA POBEDI NAROD

„Srbija ima neraskidiv ugovor sa Kosovom i Metohijom, a to su Pećka parijaršja, Visoki Dečani, Gračanica. Ako ispustite dušu niste živi, nemate identitet. Što se tiče Republike Srpske tražimo poštovanje Dejtonskog sporazuma. Kada govrimo o sankcijama Rusiji, podsetiću da je 2017. godine Velika Britanija predložila Rezoluciju u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija kojom bi se Srbi proglasili za genocidan narod. To su tada sprečili Rusija i Kina. Mi ne želimo da izgubimo prijatelje, a jako dobro znamo šta su sankcije. Niko ne može da pobedi narod“, naglasio je predsednik vojvođanskih socijalista Dušan Bajatović i zaključio da je najvažnije sačuvati dostojanstvo srpskog naroda.