DESPOTOVAC-U Sali Centra za kulturu u Despotovcu je otvoren prvi “Festival amaterskih glumačkih ostvarenja”. Festival je otvorio zamenik predsednika Opštine Despotovac, Nemanja Radovanović, koji je tom prilikom istakao značaj ovog događaja za kulturni život i naglasio ulogu ovakvih festivala u očuvanju kulturnog i umetničkog sveta u našoj opštini.

Nakon svečanog otvaranja, prva predstava na festivalu je bila „Srpska drama“, koju je izvelo Trsteničko pozorište i dramski atelje „Vuk Karadžić“, po tekstu Siniše Kovačevića i u režiji Miloša Miloševića Šike. Predstava je oduševila prisutne u sali svojom autentičnošću i snagom izraza a izvođači su s predanošću doneli na scenu priču koja je izmamila mnogobrojne aplauze od strane publike.

Nakon predstave, dodeljena je najpre zahvalnica za učeće na festivalu Trsteničkom pozorištu a potom i nagrada za najbolje ostvarenje večeri, koju je dobio  Dušan Jović, koji je u predstavi tumačio ulogu seljaka-Obrada Srećkovića.

Drug večeri “Festivala amaterskih glumačkih ostvarenja”, publici su se predstavili glumci pozorišta “Branislav Nušić” iz Malog Crnića, sa predstavom “Iza Božijih leđa”, po tekstu Branislava Nušića i u režiji Dejana Cicmilovića.

Na kraju večeri je dodeljena zahvalnica za učešće na festivalu, pozorištu “Branislav Nušić”, kao i nagrada za najbolje žensko glumačko ostvarenje večeri koja je pripala Tamari Jovanović za ulogu Kate, a priznanje za najbolje muško glumačko ostvarenje večeri koje je pripalo Valentinu Oljači za ulogu Jove.