PALMA : GRAĐANI SRBIJE NISU PROTIV EVROPSKE UNIJE, ALI SU PROTIV DVOSTRUKIH ARŠINA

 

” Raspoloženje građana Srbije prema Evropskoj uniji je danas takvo da građani Srbije nisu protiv Evropske unije, ali su protiv dvostrukih aršina što se posebno odnosi na stav većine zemalja Evropske unije prema Kosovu i Metohiji. Na nedavno održanoj izložbi podunavskih gradova u Beču nije dozvoljeno postavljanje eksponata pravoslavnih manastira sa Kosova i Metohije, Visokih Dečana, Pećke patrijaršije i Gračanice, iako su pod zaštitom UNESKA. Evropa zna da pogrom nad Srbima od 1999. i 2004. godine traje i danas i da to nemo promatraju i KFOR i UNMIK i EULEX. Naši prijatelji u parlamentu Austrije nam kažu da je i za njih zabrana izlaganja srpskih manastira na izložbi u Beču bilo iznenađenje” rekao je predsednik Grupe prijateljstava Srbije i Austrije Skupštine Srbije Dragan Marković Palma.

PALMA : NE SLUŠAJTE VIŠE OPOZICIJU IZ SRBIJE, TA OPOZICIJA LAŽE. SLUŠAJTE SVOJE PRIVREDNIKE KOJI ULAŽU U SRBIJI

Marković je imao i poruku za svoje austrijske domaćine, kada je u pitanju odnos opozicije u Srbiji prema državi. ” Ja pozivam poslanike i austrijskog i Evropskog parlamenta da više ne slušaju opoziciju koja laže. Na prošlim parlamentarnim izborima stranke koje podržavaju vlast na čelu sa Aleksandrom Vučićem i Srpskom naprednom strankom, a tu je i moja Jedinstvena Srbija dobile su milion glasova više od opozicije. I onda ta opozicija kaže da su izbori pokradeni. Kada neko bilo gde u Evropi ili svetu izgubi sa milion glasova razlike, da li bi mu palo na pamet da priča o krađi izbora. To je laž. Drugo, ako Srbija im godišnje preko 4 milijarde evra stranih investicija, pa ko bi doneo svoje pare u nestabilnu državu. Vi u parlamentu Austrije i Evropskom parlamentu pitajte te svoje privrednike kakva je Srbija, a ne opoziciju koja laže” istakao je Marković.

KUGLER : NE MOŽEMO SA ZAMISLIMO EVROPSKU UNIJU BEZ ZAPADNOG BALKANA

“Austrija i Srbija su dve prijateljske i partnerske države. Nas vezuje geografski položaj, istorija i jako i stabilno partnerstvo. Danas sigurno mnoge stvari u Austriji ne bi mogle da funkcionišu bez nasih građana Srba. Austrija ne može ni da zamisli Evropsku uniju bez Zapadnog Balkana” rekla je Kugler i istakla da daje punu podršku svim srpskim udruženjima u Austriji i Srpskoj pravoslavnoh crkvi u Austriji. Sastanku je prisustvovao i ambasador Srbije u Austriji Marko Blagojević, kao i austrijski poslanici Andreas Minih i Lukas Musi i članovi srpske delegacije u poseti Beču, funkcioneri Jedinstvene Srbije dr Miodrag Jarkin, dr Valentin Mihajlov, načelnik Poomoravskog okruga Goran Milosavljević i poznati srpski privrednik u Beču Živojin Trifunović.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *