KUTLAČIJADA NA LOPATNICI KOD KRALJEVA

 

Ako za vikend niste zauzeti, a volite prirodu, reke i planine, onda je za vas idealna destinacija Borovan na reci Lopatnici kod Kraljeva. U nedelju, 12. maja , na kupalištu Borovan, na Lopatnici kod Kraljeva biće održana ,,KUTLAČIJADA”. Početak je u 9 sati, moguće je noćenje u kampu na reci. Ideja je da svako kuva ono što ima i zna. Ko nema kotlić neka ponese šerpe, lonce i bakrače, talandare, sačeve, roštilje i mangala. Svi učesnici sa sobom nose hranu,  piće i ćumur. Sugestija je da muškarci opašu kecelje a žene konačno da sednu, savetuju i piju pivo.

-Kutlačijada nije komercijalnog karaktera,  nema prodaje pića i hrane.

Cilj svega i izazov je da se sastanemo svi na jednom lepom mestu, da podelimo čašice i hranu, da se nasmejemo i zapevamo svi jednaki.

Imanje sam otkupio od firme koja je htela da pravi MHE pa je iz znanih razloga otišla pod stečaj. Zato je ovo mesto  moj zalog za očuvanje reke Lopatnice, životne sredine, sela. Očuvanje iskre povratku prirodi i selu. A sve ovo niko ne može sam već moramo svi zajedno. Pored ove nekomercijalne manifestacije ovde ćemo opet održavati eko sabore, sabore planinara, likovne kolonije i radionice, koncerte alternativne muzike itd…

Prostor sa obe strane reke je dovoljno veliki da primi ogroman broj ljudi. Postoje uredni toaleti sa protočnom vodom, izvorska voda i voda sa potoka. Imamo struju i osvetljenje. Imamo i šatru 12X8 m. Drva će biti ali kako ne znamo koliko će ljudi doći, valjalo bi da imate kod sebe jedno naručje. Piće hladimo u reci, kaže organizator manifestacije Nebojša Kovandžić.

Za goste i posetioce koji ne spremaju obezbeđen je kazan pasulja od 100 litara. Glavni kuvar pasulja zbog kojeg se pojede sve do poslednje kašike je naravno Milan Banjanac.

Biće opet neka nagrada, pokloni, zahvalnice. Startujemo od 9 ujutro.

Ko dođe ranije zbog kampovanja i da noći mora mi se najaviti zbog određivanja mesta.

Telefon 064 15 66 144

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *