DRAGAN MARKOVIĆ PALMA PREDSEDNIK SKUPŠTINE GRADA JAGODINE, GORDANA JOVANOVIĆ GRADONAČELNICA JAGODINE

Danas je verifikacijom odborničkih mandata, izborom predsednika Skupštine grada Jagodine konstituisan jagodinski parlament. Od 21. odborničkog mandata, lista Dragan Marković Palma – Jedinstvena Srbija – Ivica Dačić- SPS ima 13  ili 61,9 %, lista “Aleksandar Vučić- Jagodina sutra” (Miloš Vučević – Srpska napredna stranka – SNS ; Rasim Ljajić – Socijaldemokratska stranka Srbije SDPS; Milica Đurđević Stamenkovski – Srpska stranka Zavetnici; Milan Krkobabić – Partija ujedinjenih penzionera Srbije – PUPS; dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka – SRS) 6 mandata, liste dr Branimir Nestorović i Maja Radojičić – Jagodina zaslužuje bolje ( Miroslav Miki Aleksić, Narodni pokret Srbije – dr Zoran Lutovac, Demokratska stranka – Jagodina protiv nasilja, Boris Tadić – Socijaldemokratska stranka, Pavle Grbović – Pokret slobodnih građana, Ekološki ustanak – Ćuta, Pravo na izbor) po 1 mandat. Za izbor Dragana Markovića Palme za predsednika Skupštine grada Jagodine glasalo je 12 odbornika dok je 7 bilo protiv, a isti ishod je bio i prilikom glasanja za gradonačelnicu Jagodine Gordanu Jovanović. Sednici je prisustvovalo 19 odbornika od 21., dvojica su bila odsutna.

“Zahvaljujem se svim odbornicima koji su glasali za mene, a isto tako i zahvaljujem se onima koji su glasali protiv. Mi ćemo da nastavimo da radimo kao i do sada u interesu gradjana i grada Jagodine i sva 52 sela, da i dalje radimo sami, jer i do sada sve što je uradjeno od Akva parka, Zoološkog vrta, Muzeja voštanih figura, Izletišta Potok, asfaltiranja u gradu i selima, nasipanje puteva pored njiva, sve to je izgradjeno 96 odsto sredstvima budžeta grada, odnosno sami smo to uradili. Za nas ništa nije teško i nastavljamo tako i dalje”, rekao je predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Markovic Palma. Prva žena na funkciji gradonačelnika Jagodine, Gordana Jovanović, diplomirani ekonomista iz Jagodine, koja je do sada bila na funkciji načelnika budžeta grada Jagodine, zahvalila se Draganu Markovicu Palmi na poverenju i istakla da će i u njenom mandatu prioritet biti razvoj grada, infrastruktura i podrška porodicama.

RAZREŠENJA I IMENOVANJA

Na prvoj sednici SG usvojeni su predlozi iz oblasti finansija, odbrane od poplava i vanrednih situacija, razrešeni su NO i UO Zavičajnog muzeja i Biblioteke, izabran novi vd direktor Zavičajnog muzeja Dušan Marković, razrešen je Srboljub Miletić. Odbornik SNS Nikola Radosavljević je tražio objašnjenje za smene kadrova SNS, kvalifikujući to kao političko pitanje. Odgovorio mu je predsednik Skupštine grada Dragan Marković Palma.

-SNS je naš koalicioni partner na republičkom nivou. Mi podržavamo predsednika Vučića za sve što radi. Razlog za smenu direktora je manji broj posetilaca, nisu zaradili ni svoju platu, a 500 hiljada turista je bilo u Jagodini prošle godine. Ako neko loše radi, procenimo da loše radi. Taj Muzej je nekada poslovao pozitivno. Nepravilnosti u radu će te dobiti u pismenom izveštaju posle imenovanja vd direktora, obrazložio je predsednik Skupštine grada Jagodina Dragan Marković Palma.